11 d’octubre de 2016

Crema de xampinyons i ceps

Amb els primers freds de la tardor, per mi comencen els duos de tàpers com a menú de migdia, per així poder gaudir d'una crema calenteta i un tall de segon.


Les cremes són un bon recurs, sempre que tinguem una carmanyola hermètica, molt hermètica, o un bon pot de vidre que tanqui perfectament. Però també són una bona manera d'aprofitar restes de verdures que tinguem per la nevera o de bolets una mica tocadets. Perquè nosaltres #somgentdeprofit!

Veieu com estaven els meus xampinyons!
La d'avui és una crema que porta els tradicionals i econòmics xampinyons, però als que he afegit una cullerada de pols de ceps (Boletus edulis), per a intensificar el gust. 

La veritat és que a casa sempre tinc algun tipus de pols de bolets secs (ceps, moixernons, etc.). No són econòmics (jo els compro a fires), però amb poc donen molt de sabor i intensifiquen el color, i són un bon recurs per a afegir a guisats de carn, o com en aquest cas, a les cremes.

Ingredients:

  • 2 safates de xampinyons
  • 2 cebes
  • 2 dents d'all
  • 1 fulla de llorer
  • 1 cullerada de cafè de pols de ceps (Boletus edulis)
  • sal
  • oli
  • 1 cullerada de mantega
  • aigua (aprox. uns 750 ml en total)

Com preparar-ho:

  • En una cassola, sofregim les cebes tallades en rodanxes en l'oli i la mantega durant 10 minuts a foc mitjà.
  • Afegim l'all i la fulla de llorer.
  • Incorporem els xampinyons nets i tallats en quarts.
  • Deixem que alliberin l'aigua dels bolets.
  • Condimentem amb la pols de ceps, i cobrim amb aigua.
  • Deixem coure tapat a foc mitjà durant 20 minuts.
  • Triturem tot, i afegim aigua fins a aconseguir la densitat desitjada.

Hoy en la fiambrera: Crema de setas. Léelo!
Today at the lunch boxMushroom Soup. Read it!
Ces boîtes à lunch: Soupe aux champignons.  Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...