14 de maig de 2017

Amanida amb carxofes, orellanes i pernil

Ja estem en plena primavera, i tots els indicis ens indiquem que anem de cara a l'estiu: llums de tarda que conviden a passejar en lloc de quedar-nos a casa, caps de setmana amb amics per anar aquí o allà sense hora de tornada, caloreta que ens fa perdre les ganes d'engegar el foc a la cuina, etc.


I tot això, també arriba als nostres tàpers, perquè tenim menys temps per a pensar-los i preparar-los, no ve de gust cuinar gaire i el nostre cos demana coses lleugeres per menjar.

Així que comença l'època de les amanides, unes amanides que podem planificar al llarg de la setmana perquè mengem de tot (no només verd), però que pot ser que no tinguem temps ni de preparar-les a casa, i llavors les podem comprar preparades (ep, tampoc no deixarem de ser uns bons taperistes!) o podem comprar els ingredients i preparar-les en un moment a la feina (a mig camí entre preparar-les a casa i comprar-les fetes).

Què tinc en compte jo per improvisar una amanida?
  1. Que tingui varietat d'ingredients
  2. Que tingui varietat de textures
  3. Que tingui coloraines
Tampoc són tantes coses a tenir en compte, oi? Però la veritat és que seguir només aquestes tres premisses s'aconsegueixen unes amanides saludables, divertides i que, fins tot, criden l'atenció dels companys de feina.

Ah!, però per triomfar de veritat amb una amanida recordem, que:
  1. No portem barrejats els ingredients humits i oliosos amb les verdures que es marciran
  2. Condimentem l'amanida en el moment de menjar-la
Ingredients:
  • enciams variats
  • 4 cors de carxofes en conserva
  • 6 orellanes d'albercoc
  • 30 g de daus de pernil
  • 1 cullerada gran de barreja de llavors per amanides
  • sal negra
  • oli d'oliva verge extra
Com ho preparem:
  • Disposem els enciams al fons del plat i per sobre els cors de carxofa tallats en quarts, les orellanes tallades a trossets, el pernil i les llavors.
  • Condimentem amb la sal negra (li dona un toc de color, però no li trobo un gust especial) i oli.
Consell:
  • Si portem aquesta amanida preparada de casa, hem de portar d'una banda un tàper amb els enciams, les orellanes, el pernil i les llavors, i en un altre les carxofes amb l'oli i la sal.
Hoy en la fiambrera: Ensalada con alcachofas, orejones y jamón. Léelo!
Today at the lunch box: Salad with artichokes, dried apricots and ham. Read it!
Ces boîtes à lunch: 
Salade aux artichauts, abricots secs et jambon. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...