6 de juliol del 2017

Salmó marinat amb saltat de verdures, una idea dels tallers de cuina de La Sirena

Un dels punts bàsics per aconseguir no avorrir-me de menjar i de fer tàpers és anar introduint noves preparacions a les meves carmanyoles.
Les fonts d'inspiració poden ser moltes, però una de les que m'agrada més és la d'assistir a tallers de cuina. D'aquesta manera, no només llegeixo com es fa una recepta o un altre, sinó que a més, veig en directe com es cuina i, en moltes ocasions, puc tastar i decidir si m'agrada o no.

El darrer dels tallers que he anat és un dels que organitza La Sirena. Sota el nom de "Pim pam nyam. Plats en 10 minuts" vaig descobrir quatre plats, que de ben segur acabaran un dia o altre anant al meu tàper, i un munt de variacions d'aquests.

El taller es feia al nou espai de cuina, que per cert és molt maco, de la botiga de l'avinguda de Mistral (Barcelona), encara que el mateix també es va fer a les aules de les botigues de Meridiana (Barcelona), Terrassa i Madrid.



Montse Tapia, la cuinera que porta aquests tallers, ho va fer molt amè. Mentre cuinava, ens va descobrir i explicar les característiques dels productes congelats La Sirena que feia servir (sabeu que hi ha avocat i mango congelat i que queda perfecte quan es descongela en amanides?), i a més ens va donar desenes d'idees per a substituir un ingredient per un altre o per a partir dels mateixos ingredients preparar un plat ben diferent. Per això, del taller vaig sortir amb els quatre fulletons-receptari (llàstima no siguin més grans per escriure més! La pròxima vegada m'emportaré una llibreteta) plens de notes, i per tant amb idees no per quatre tàpers sinó una dotzena o més.

Així i tot, en poc més d'una hora, va preparar uns musclos amb vinagreta de mango i alvocat, un salmó salvatge amb saltat mediterrani, un saltat de pèsols amb sípia i un saltat de bolets amb tellerines, perquè mentre la Núria xerrava, ara avançava aquest plat, ara aquell, tot per a tenir-ho a punt perquè al final poguéssim degustar les quatre preparacions al seu punt. I totes van ser un èxit!

Si cliqueu la imatge podeu descobrir aquetes 4 receptes entre més de 600 al receptari en línia de La Sirena
Ara a l'estiu no en fan més tallers, però jo ja estic frisant per saber les temàtiques i els dies dels nous tallers a partir de setembre (estigueu atents a la programació!). Us recomano que aneu a un (o a més), i de ben segur que tornareu a casa amb idees i molta motivació per a omplir els tàpers de cada dia amb ganes i novetats.

De moment, jo ja m'he preparat el salmó amb el saltat per emportar-me'l a la feina, i aquí comparteixo la recepta, amb les meves adaptacions.

Ingredients:
  • 1 llom de salmó salvatge
  • ¼ saltat Mediterrani La Sirena
  • 1 dent d'all
  • 3 cullerades soperes de salsa de soja
  • ½ llimona
  • 15 ml de vi blanc
  • Pebre
  • Oli d'oliva verge extra
Com ho preparem:
  • Posem el salmó a marinar unes 30 minuts amb la soja, el suc de la llimona i la ratlladura de la mateixa i el vi.
  • Saltem en una paella calenta amb oli el saltat Mediterrani.
  • Guardem en el tàper.
  • En la mateixa paella, coem dos minuts per cada costat el salmó, amb la salsa del marinat.
  • Posem el salmó cuit sobre les verdures en la carmanyola.
Consells:
  • Evidentment, tots els productes (salmó, saltat i all) poden ser frescos o bé congelats, inclús l'all trinxat (que a La Sirena també en venen).
  • Al marinat li podem afegir una mica de gingebre ratllat, per donar més intensitat, o treure el vi.
  • No faig servir sal perquè la soja, pel meu gust, és prou salada.
  • El salmó el podem fer al microones, en lloc de la planxa.
  • Cal que el salmó i el saltat quedi cuit, però no en excés, perquè en reescalfar-ho a la feina es courà tot una mica més.
Hoy en la fiambrera: Salmón marinado con verduras salteadas, una idea de los talleres de cocina La Sirena. Léelo!
Today at the lunch box: 
Salmon marinated with sauteed vegetables, an idea of the cooking workshops La Sirena. Read it!
Ces boîtes à lunch: Saumon mariné aux légumes sautés, une idée des ateliers de cuisine La SirenaLisez-le!

3 comentaris:

  1. Bon día,
    Saps si podem aconseguir les 4 receptes en alguna botiga de la Sirena? Estaria bé tenir més idees senzilles i fàcils com aquesta per al taper.
    Per cert, per quan un segon llibre?

    ResponElimina
  2. Bon dia Lailah. Mira et deixo l'enllaç a la web de La Sirena on tenen més de 600 receptes, entre elles les que vam preparar en el taller. Així les tindràs totes: https://www.lasirena.es/ca/62-receptes

    I ara també ho poso al post, perquè segur que hi ha més gent com tu que les vol totes, i jo aniré fent de mica a mica.

    El segon llibre? Bé, sempre ronda alguna idea pel cap, però encara no està negre sobre blanc. Si surt, de ben segur que us aviso!

    Gràcies per seguir el blog!

    ResponElimina
  3. Tasty !! This dish looking so tasty. i want to eat it. I want to try make it at home. Now its time to avail Custom Kraft Boxesfor more details.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...