25 d’octubre del 2017

Medalló de filet de porc amb salsa de moixernons

Per als que ens agraden els bolets, tenir al rebost de casa bolets secs és indispensable. Reconec que no són gaire econòmics, però també és cert que posant-ne pocs aconseguim sabors intensos en els plats que els posem.



Per tant, són perfectes per a improvisar una salsa que tan bona és per una pasta com per una carn a la planxa. Només ens cal rehidratar-los uns 30 minuts en aigua tèbia, i ja estan llestos per a ser cuinats.

I això és el que vaig fer per preparar aquests medallons de filet de porc. Poca feina per tenir un tàper de carn ben atractiu, i que aguanta bé el pas de les hores. Només un comentari, aquest cop no vaig aprofitar l'aigua de la rehidratació colada (com sí que faig servir, per exemple, quan hi poso bolets secs en el fricandó).


Ingredients:

  • 1/2 filet de porc tallat en medallons d'un dit de gruix
  • 2 cullerades de ceba caramel·litzada
  • un grapat de moixernons secs (rehidratats)
  • 200 ml de llet evaporada
  • sal
  • pebre negre
  • oli d'oliva verge extra
Com ho preparem:
  • En una paella fonda, daurem volta i volta els medallons de filet de porc amb una mica d'oli.
  • Reservem.
  • En la mateixa paella, posem la ceba caramel·litzada, els bolets escorreguts i la llet evaporada.
  • Condimentem amb sal i pebre negre al gust.
  • Deixem coure uns 15 minuts a foc mig-baix (i, si cal, hi afegim una mica de llet si la salsa s'espessa excessivament).
  • Afegim la carn, i els sucs que ha deixat anar, i coem durant 5 minuts.
Comentari:
  • Podem substituir la ceba caramel·litzada pel sofregit d'una ceba.
  • Podem afegir a la salsa unes tires de bacó fumat, que sofregirem una mica abans d'afegir la llet evaporada.
  • Per suposat, podem utilitzar qualsevol tipus de bolet sec o barreja o fer-ho amb xampinyons frescos laminats, que courem una mica abans d'afegir la llet evaporada.
  • Podem acompanyar aquesta carn amb salsa amb pasta, cuscús, unes verdures al vapor o un puré de patates.
  • Recomano portar aquest acompanyament a la feina en un tàper separat que la carn, per mantenir la seva textura.
Hoy en la fiambrera: Medallón de solomillo de cerdo con salsa de moixernons. Léelo!
Today at the lunch boxPork tenderloin medallion with mushrooms sauce. Read it!
Ces boîtes à lunch: Médaillon de filet de porc à la sauce champignons. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

  1. Bona recepta, aixó si, és important que els filets siguin gruixuts. La vaig fer amb filets una mica més finets i em van quedar una mica secs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegro que t'agradés la recepta. Espero que repeteixis amb talls més gruixuts ;) Gràcies pel comentari.

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...