7 de gener del 2018

Una carmanyola termo, una opció per menjar calent a l'hivern

Amb el fred, i arran dels comentaris i preguntes de més d'una persona sobre tàpers per menjar sense escalfar perquè no tenen microones a la feina, he volgut provar un dels tàpers que hi ha disponible al mercat, i que poden solucionar a molts el menjar calent, les carmanyoles termo. 
Cigrons amb espinacs, condimentats amb oli, pebre vermell i sèsam
Jo sóc de les que tinc la sort de tenir microones a la feina, però, així i tot, durant una setmana he fet servir una carmanyola termo per veure que tal funciona, abans de recomanar-la.

He fet servir una carmanyola termo de la marca Valira, i confesso que m'ha agradat el resultat. Cada dia he pogut menjar calent, amb variacions de temperatura segons hagués seguit les indicacions del fabricant més o menys al peu de la lletra.



Tots els dies he omplert la meva carmanyola a les 7 del matí, i he menjat el que portava entre la 1 i les 2 del migdia. I tal com van poder comprovar també les companyes de feina, el menjar estava calent quan obria la carmanyola termo.

Per aconseguir-ho només cal seguir quatre passes:

a) escalfar la carmanyola termo amb aigua calenta durant uns 20 o 30 minuts.

b) que l'aigua calenta ompli la carmanyola.

c) tapar la carmanyola termo

d) posar el menjar molt calent en els recipients.

Pots semblar que siguin moltes coses a fer, però la veritat és que es pot anar fent mentre vas fent abans de marxar. Jo, per exemple, deixo la carmanyola amb aigua calenta (escalfada 2 o tres minuts al microones) mentre em dutxo, vesteixo i esmorzo, i li poso el menjar calent uns minuts abans de sortir per la porta.
Llenties de l'avi
I ja està, el menjar arriba calent o tebi, segons la temperatura de l'aigua amb què hem escalfat el termo i el temps que l'hem deixat. També és veritat, que si el menjar posem és caldós, l'escalfor també aguanta més i millor fins a l'hora de dinar.

I com s'aconsegueix això? Doncs perquè és d'acer inoxidable

Hi ha un parell de coses a saber, però que no li treuen funcionalitat a aquesta solució per a menjar calent quan no tens microones que fer servir. La carmanyola termo que tinc és de 700 ml, i té dos recipients interiors (un de 500 ml i altre de 300 ml) per posar el menjar, i que et permeten de poder portar dues preparacions diferents perquè un dels recipients encaixa dins de l'altre. Tanmateix, crec que queda una mica just les mides dels dos pots per a portar un primer i un segon. Suposo, que la carmanyola termo d'1 litre, en aquest sentit és més adequada. L'altre però que li posaria és que només el pot més petit encaixa en el gran, i com que només hi ha una tapa, el pot petit toca el menjar que hagis posat en l'altre.
Crema de porros amb formatge blau
i hamburguesa amb ceba caramelitzada
No és molt gran, d'uns 15 cm d'alt i uns 10 de diàmetre. Això sí, pesa buit uns 500 g. Bé, res que no pugui anar en una motxilla per anar a la uni o d'excursió, en una bossa o al maleter del cotxe d'un representant o la cabina d'un camió.

Puc dir per la meva experiència, que quan hagi de menjar a fora calent i no tingui amb què reescalfar, no dubtaré en fer servir aquesta carmanyola termo.

Hoy en la fiambrera: Una fiambrera termo, una opción para comer caliente en inviernoLéelo!
Today at the lunch boxA thermo lunchbox, an option to eat hot in winter. Read it!
Ces boîtes à lunch: Une boîte à lunch thermo, une option pour manger chaud en hiverLisez-le!
-------------------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

  1. Thanks for sharing this blog, I really like it..

    ResponElimina
  2. Thanks for sharing this blog... I really like it. This blog is so informative. If you want to learn about the Best Mediclaim Policy, you can visit nivabhupa.
    best health insurance plans in india
    best health insurance in india

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...