tag:blogger.com,1999:blog-55599990150169745642024-03-19T01:36:11.040+01:00L'hora del tàperper Marga PradasL'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.comBlogger522125tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-10915501845049239292020-07-22T19:51:00.003+02:002020-07-22T19:51:36.480+02:00Gaspatxo de síndriaAmb la calor el que em ve de més de gust de prendre són les sopes fredes, fins i tot les prefereixo a les amanides.
Aquest 2020, el gaspatxo de síndria s'ha convertit en el preferit, prenent-li el lloc al salmorejo que en els darrers anys era el preferit.
No té cap secret, és afegir síndria al gaspatxo tradicional (o en la versió que faig jo, sense pebrot).
Per descomptat que és una L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com31tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-22702642922206788072020-04-17T15:51:00.001+02:002020-04-17T15:52:01.507+02:00Massa de panades i panadonsFins ara les panades i panadons sempre els feia amb massa comprada de pasta de full.
Però aquests dies de confinament, les sortides a comprar les he limitat molt, i com que no tenia pasta de full comprada, m'han animat a fer la massa de la panada (si és de carn o peix) o el panadó (si és de verdures, segons els diccionaris).
Jo he fet servir el meu robot de cuina per a barrejar els L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com163tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-86282339997092952252020-03-30T13:19:00.000+02:002020-03-30T13:21:01.278+02:00Iogurt natural #fetacasaSi fa un temps que la manera que tenia a casa de fer iogurt era utilitzant l'olla ràpida, des de fa uns mesos m'he passat a fer servir la vaporera del robot de cuina que tinc per a aconseguir la fermentació dels iogurts fets a casa.
Bé podria utilitzar la mateixa màquina per escalfar la llet a 50ºC i barrejar el iogurt inicial, però, de moment no ho faig, i utilitzo el foc i el meu L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com11tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-26685013981685921942020-02-02T18:16:00.000+01:002020-03-30T13:11:40.650+02:00Amanida de llenties, taronja i festucsÉs temps de taronges, i més enllà de menjar-les després de dinar, és una fruita que també podem incloure en les nostres amanides, unes amanides que per descomptat són perfectes perquè ens les emportem a la feina.
Aquesta amanida que us proposo avui és senzilla de fer i es conserva bé fins que ens la mengem, només hem d'evitar barrejar líquids i l'enciam, i, a més, porta una mica de tot.
L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com10tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-72123824890473852582019-06-19T20:54:00.000+02:002019-06-19T20:54:03.349+02:00La ratafia d'en PacoPaco, és el meu cosí, i ja fa alguns anys que prepara la seva ratafia casolana.
Aquest cop li he demanat que em passes la recepta que segueix any rere any per a preparar una ratafia que als de casa ens agrada (jo encara no l'he preparada perquè he rebut "regals" de la seva preparació). Encara que ja se sap, de ratafies hi ha com de Joans, Joseps i ases, que hi ha a totes les cases.
Al mercat L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-84877264396505291382019-05-31T19:43:00.003+02:002019-06-19T20:16:47.280+02:00Breu nota gastro de la CamargaQuatre dies de vacances visitant el triangle que conformen Nimes, Montpeller i la Carmarga no donen per a molt, però sí que ens ha permès descobrir uns quants monuments romans espectaculars i els extensos paisatges del delta del Roine.
A no més de 4 hores en cotxe des de Barcelona, i ja a la mateixa autopista vam descobrir un dels productes gastronòmics estrella de la zona: LES OSTRES.
Sí,L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-43454015230560935042019-04-13T09:35:00.000+02:002019-04-13T09:41:10.233+02:00Poma amb aroma de canyellaLa poma, que es troba al mercat durant tot l’any, és bona per a l’organisme, sobretot perquè elimina les substàncies nocives de l’intestí i ajuda a reduir el colesterol i a controlar el sucre. A més, és saciant, per tant resulta ideal per menjar a mig matí o mitja tarda.
Avui proposo una altra manera de menjar fruita a la feina: poma cuita. Un caprici per a les postres, però pel mal de panxa L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-3768858360947976252019-03-22T17:11:00.001+01:002019-03-22T17:13:01.341+01:00Crema de pèsols amb mentaDe tot, o quasi tot, es pot fer una crema per a emportar a la feina. Però segurament les de verdures són les més agraïdes.
Fer una crema no és complicat: bullir els ingredients amb aigua i triturar!
El que cal per a fer cremes, és trobar innovacions que ens facin glatir quan obrim la carmanyola.
Per això, sempre dic, que hem de buscar noves idees per tot arreu.
La crema de pèsols amb menta L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-65545225710899419492019-01-29T14:06:00.001+01:002019-01-29T14:09:13.576+01:00Arròs salvatge amb cigrons, formatge feta i oli de curri
D'arrossos, ara, trobem de moltes menes als supermercats, i això ens permet que les nostres carmanyoles siguin diferents en textures, aromes i colors.
Trobem arròs rodó, arròs bomba, arròs llarg, arròs salvatge, arròs integral, arròs basmati.... i tota aquesta varietat l'hem d'aprofitar.
Aquesta recepta és una amanida amb arròs salvatge, inspirada en una recepta de la revista L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-72591330526904626242018-12-01T20:42:00.002+01:002018-12-01T20:48:46.961+01:00Hamburguesa d'arròs, pastanaga i carabassóLes hamburgueses són un bon recurs per a portar a la feina, però no cal que sempre siguin de carn...
Per això avui comparteixo les hamburgueses de verdures i arròs que preparo i que a casa ens agraden molt.
Són fàcils de preparar i, per descomptat, en podem fer més del compte i guardar-les congelades per tirar d'elles en qualsevol moment.
Només una cosa, per coure-les esperem a posar-les L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-60747314170810223472018-07-27T17:24:00.000+02:002018-07-27T17:24:13.964+02:00Línia de tàpers KRONOS de TATAYEls tàpers han evolucionat molt des d'aquella primera carmanyola metàl·lica que m'emportava a la feina quan vaig començar a treballar. Aquesta carmanyola provocava un gran desastre si portava una mica de salsa en alguna recepta!
Des de llavors hem conegut les carmanyoles de plàstic lliure de BPA, les carmanyoles hermètiques, les carmanyoles de colors, les carmanyoles de dissenys preciosos, L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-52141328689137300472018-06-21T19:48:00.001+02:002018-06-21T19:48:11.280+02:00Amanida de cigrons amb vinagreta de taronja
Arriben les primeres calors de l'any i amb elles les ganes de preparar tàpers lleugers, gustosos i ràpids.
L'amanida que avui he preparat per emportar-me a la feina és senzilla, a base de llegums (cada dia m'agraden més) i amb un parell de tocs diferents: el pebrot vermell escalivat i la vinagreta de taronja.
La vinagreta com a singularitat té que aprofita la pell de les taronges L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-76706571947692846762018-05-16T22:36:00.003+02:002018-05-16T22:36:49.636+02:00Lluç provençalQui diu que no podem emportar-nos peix en un tàper a la feina? Amb la recepta d'avui, crec que ningú ho podrem dir mai més.
És molt fàcil i ràpid de fer, i com que és lluç, no desprèn olors que puguin molestar a "alguns" companys de feina.
El tàper que m'he menjat avui, és una versió adaptada (com sempre faig) d'una recepta del llibre De la cuina a la taula en 10 minuts: "orada provençal". L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-90880633096601863562018-04-14T10:00:00.004+02:002018-04-14T10:00:45.800+02:00Panada de pasta de full amb pebrot verd i bacallàDe vegades he de dinar davant de l'ordinador, però ni m'agrada fer-ho ni, diria, és recomanable.
En aquestes poques ocasions, l'entrepà és l'opció més ràpida de preparar i de menjar. Tanmateix, no sempre ha de ser així, un tros de pizza, una amanida o una panada són unes variacions perfectes que hem de tenir present.
De panades es poden fer de molts tipus, tant pel farciment com per la L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-28814069863401958682018-03-24T17:47:00.000+01:002018-03-24T17:56:05.367+01:00I Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de CatalunyaFa uns dies va anar convidada a la I Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya, que organitzava Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya al seu espai Chef Caprabo que hi ha al seu local de l'Illa Diagonal.
De la mà del xef Jeroni Castells, del Restaurant Les Moles (Ulldecona), vam veure preparar in situ un excel·lent arròs de L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-57755015616783748572018-03-12T18:00:00.000+01:002018-03-21T16:52:00.430+01:00Bròquil amb salmó fumat i salsa de mostassa i anetUnes verdures al vapor sonen, així d'entrada, una mica avorrides, però us puc ben assegurar que sonen a música celestial si les acompanyem amb un ingredient no habitual en la nostra cuina del dia a dia i les amanim amb una salsa diferent.
I això és el que li passa al bròquil al vapor, que només acompanyat amb una mica de salmó fumat i salsa de mostassa i anet (en castellà "de mostaza y eneldoL'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-39808725058404483802018-02-02T17:39:00.000+01:002018-02-02T17:39:08.848+01:00Patates amb pop a la gallegaPortar a la feina una versió senzilla del "polbo á feira" és una manera ràpida, fàcil, bona i saldable d'emportar-nos un tàper.
I a més a més, ens emportem un fruit del mar, que això no sempre passa.
No cal una gran dedicació, perquè ho confesso, faig servir pop ja cuit, fresc o congelat. Ja ho sé que salto la preparació més difícil, la de coure al seu punt el pop, però ni sé ni tinc el L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-78501334970444379042018-01-29T19:54:00.001+01:002018-01-29T19:54:06.180+01:00Cuixetes de pollastre en olla ràpida amb llimonaDe vegades tenim una recepta per la mà perquè és la que fem sovint. Sabem els tempos i els ingredients.
Per això és fàcil, en aquests casos, poder canviar un o tots els ingredients i aconseguir dues coses importants: 1) no estressar-nos si ens falta un ingredient; i 2) creem un nou plat, adéu a l'avorriment dels tàpers a la feina!.
I això, és el que he fet amb aquesta recepta de L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-1673397928778442682018-01-07T19:57:00.003+01:002018-01-07T20:02:17.501+01:00Una carmanyola termo, una opció per menjar calent a l'hivernAmb el fred, i arran dels comentaris i preguntes de més d'una persona sobre tàpers per menjar sense escalfar perquè no tenen microones a la feina, he volgut provar un dels tàpers que hi ha disponible al mercat, i que poden solucionar a molts el menjar calent, les carmanyoles termo.
Cigrons amb espinacs, condimentats amb oli, pebre vermell i sèsam
Jo sóc de les que tinc la sort de tenir L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-18947632486773347692017-12-01T17:28:00.001+01:002017-12-01T17:29:31.789+01:00Crema de carbassa amb porro i moniatoFa fred, i em ve molt de gust portar a la feina un tàper amb una crema de primer o, fins i tot, com a plat únic.
Reconec, però, que la crema de carbassó i la vichissoise de sempre ja em començaven a avorrir, així que he començat a portar variacions i innovacions.
Una d'aquestes cremes noves ha estat aquesta de carbassa i puerro, una proposta inspirada en la "Crema de carbassa amb moniato" L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-38054565530990080392017-11-21T13:33:00.002+01:002017-11-21T13:34:12.544+01:00Pastís de carbassó i tonyinaDiu el calendari que la temporada dels carbassons és a l'estiu, però no sé per què enguany no m'ho ha semblat, si més no pels preus que tenia durant els mesos de més calor.
Per contra, ara, ja a la tardor, els preus i ofertes d'aquesta hortalissa em semblen més evidents, com si estiguessin en plena temporada (si més no parlo del que trobo a les verduleries del barri on visc).
Per això, la L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-1291874273424224222017-10-25T19:48:00.002+02:002018-03-21T13:20:30.492+01:00Medalló de filet de porc amb salsa de moixernonsPer als que ens agraden els bolets, tenir al rebost de casa bolets secs és indispensable. Reconec que no són gaire econòmics, però també és cert que posant-ne pocs aconseguim sabors intensos en els plats que els posem.
Per tant, són perfectes per a improvisar una salsa que tan bona és per una pasta com per una carn a la planxa. Només ens cal rehidratar-los uns 30 minuts en aigua tèbia, i ja L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-8189975665704179402017-10-16T14:42:00.002+02:002017-10-16T14:42:37.194+02:00Crema de llenties vermelles i pastanagaLes llenties vermelles les vaig descobrir no fa molt de temps, i com que no tenen pell, són ideals per a fer-les servir en cremes.
La veritat és que es couen amb poc temps --de fet, si et despistes, de seguida es desfan-- i no cal tenir-les en remull tota la nit.
Aquí es comencen a veure més enllà de botigues especialitzades i de dietètiques, però a França, per exemple, les trobes en tots L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-44597729793125520532017-08-27T13:31:00.003+02:002017-09-14T16:20:21.474+02:00Breu nota gastro de DinamarcaDesprés d'una setmana de vacances per Dinamarca, principalment per la península de Jutlàndia, puc dir que he descobert, per sobre això sí, un país que m'ha atrapat o si més no, del qual he quedat emmirallada.
Del país en sabia ben poca cosa, més enllà d'algunes dades geogràfiques i del terme "hygge", que havia descobert en un llibre que casualment havia caigut en les meves mans poc abans de L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5559999015016974564.post-58410461499668283652017-07-12T09:40:00.001+02:002017-07-12T09:49:22.011+02:0013 amanides pels tàpers de juliol (part II)Fa uns anys vaig fer un recopilatori d'amanides pels tàpers d'estiu (13 amanides pels tàpers de juliol), i ara, passat el temps i revisant el blog, veig que n'hi ha 13 (o més) receptes més d'amanides que de ben segur ens salvaran les preparacions per emportar-nos a la feina quan la calor ens faci sortir corrents de la cuina o les llargues tardes se'ns omplin d'activitats.
Aquestes amanides L'hora del tàperhttp://www.blogger.com/profile/10077666571694031118noreply@blogger.com1