Diu la Roser:
"M’ho he repensat i crec que puc compartir amb vosaltres aquesta recepta “íntima”, “de llarga tradició familiar” i que vaig cuinar, “amb molta dedicació i paciència” la setmana passada per a tots vosaltres.
Parlem d’una tradició rebuda de la meva padrina que, per la festa major en feia en gran quantitat, degut a què aguanten molt temps sense fer-se malbé.
I si les voleu provar, aquí teniu la recepta per a 70 a 80 orelletes".
Ingredients:
1 litre de llet
4 kg . de farina
100 gr. de ciliandre
100 gr. de matafaluga
una dotzena d’ou
2 sobres de llevat
2 tubs de vainilla
2 tubs de llimona
¾ de kg. de sucre
¾ parts d’un got amb oli
¾ parts d’un got amb anís
1 polsim de sal
Elaboració:
· En un coci gran es van barregen, poc a poc, tots els ingredients fins aconseguir una massa consistent. Aquesta es deixa reposar un parell d’hores.
· Després es fan manets petits (depèn del tamany que vulgueu) i es comença a estirar i aplanar la massa, amb l’ajuda d’un curró. Com més estirada estigui millor.
· En una cassola hi posarem un parell de litres d’oli, i quant aquest estigui en plena ebullició, fregirem les orelletes pels dos costats. Finalment, es retiren, es posa un polsim de sucre i ja es poden menjar.
NOTA- És molt important que la massa es deixi reposar i que en tot moment estigui tapada, perquè no es ressequi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada