10 d’abril de 2017

Com coure els cigrons a casa en olla ràpida

Tenir llegums cuits a casa és de les coses més importants pels que ens hem de fer el tàper cada dia, perquè tot i que els tenim oblidats (llegia l'altre dia que des dels anys 60 ha disminuït el consum de llegums en un 75%) són un recurs excel·lent, tant per la facilitat en preparar una carmanyola com nutricionalment.



Podrem preparar amanides, cremes calentes i fredes, estofats o saltejats, i emportar-nos un humus, una crema de llenties, uns cigrons amb espinacs, unes llenties estofades i diversitat d'amanides. I tot, si tenim els llegums cuits, preparat en un pim pam (al final us deixo una relació de receptes amb cigrons que són perfectes pel tàper).

Per això, bé podem comprar llegums cuits en pots de vidre i tenir-los al rebost, comprar llegums cuits al mercat i congelar-los ja repartits en racions, o bé, bullir-los a casa.


Aquesta és la darrera opció que jo faig  amb la meva olla ràpida ONE TIME de Taurus. En poc més de 25 minuts de dedicació tinc 1 kg de cigrons cuits que, per descomptat, el puc conservar a la nevera (en un tàper o en un tàper per envasar al buit, també de Taurus) o congelar per tenir-los sempre a ma.





Ingredients:

  • 400 g de cigrons secs 
  • aigua
Com preparar-ho:
  • Deixar els cigrons secs en remull amb més del doble d'aigua que de cigrons tota la nit, com a mínim.
  • Escórrer els cigrons remullats.
  • Posar els cigrons remullats en l'olla ràpida.
  • Omplir d'aigua fins a la marca de màxima capacitat de l'olla (en el meu cas, de l'olla de 6 litres), és a dir, unes 2/3 parts de l'olla.
  • Tapar i posar a la posició de pressió 2.
  • Coure 25 minuts des que comença a treure vapor la vàlvula.
  • Apagar el foc i deixar refredar l'olla abans d'obrir.
Receptes de L'hora del tàper amb cigrons:
Hoy en la fiambrera: Cómo cocer los garbanzos en casa en una olla rápida. Léelo!
Today at the lunch boxHow to cook chickpeas at home in quick pot. Read it!
Ces boîtes à lunch: Comment faire cuire les pois chiches dans autocuiseur à la maison. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------ 

2 comentaris:

  1. Deixar els cigrons cuits en remull???

    ResponElimina
  2. Ui, és veritat. Han de ser secs. Perdó per l'error. Ja ho he canviat! Gràciesssssss

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...