17 d’abril de 2020

Massa de panades i panadons

Fins ara les panades i panadons sempre els feia amb massa comprada de pasta de full.


Però aquests dies de confinament, les sortides a comprar les he limitat molt, i com que no tenia pasta de full comprada, m'han animat a fer la massa de la panada (si és de carn o peix) o el panadó (si és de verdures, segons els diccionaris).



Jo he fet servir el meu robot de cuina per a barrejar els ingredients, i per això donaré els temps empreats, però bé es pot fer tot barrejant els ingredients amb les mans.

Ingredients:
  • 450 g de farina
  • 85 g d'aigua
  • 65 g de vi blanc
  • 100 g d'oli
  • 1 sobre de llevat
  • 1 cullerada de pebre vermell
  • 1 culleradeta de sal
  • samfaina
  • 2 llaunes de tonyina
  • 1 ou
  • llavors de sèsam
Com ho preparem:
  • Barregem la farina, el llevat, la sal i el pebre, durant 20 segons a velocitat 4.
  • Afegim a la farina l'aigua, el vi i la farina, i barregem durant 4 minuts a velocitat 2.
  • Deixem reposar la massa durant 10 minuts, com a mínim.
  • Preescalfem el forn, a dalt i a baix sense aire, a 200ºC .
  • Dividim la massa en dues parts, una mica més gran que l'altra.
  • Estenem amb el corró la massa més gran i posem sobre un paper de forn sobre una safata.
  • Batem l'ou.
  • Disposem la samfaina, la tonyina i gran part de l'ou sobre la massa.
  • Estenem amb el corró la massa petita.
  • Cobrim la panada i la tanquem tot premsant les vores.
  • Punxem la panada.
  • Pintem amb la resta d'ou.
  • Decorem a les llavors de sèsam.
  • Coem al forn durant 25 minuts a 200ºC, vigilant perquè el temps depèn de cada forn.
  • Deixar 5 minuts més amb el forn apagat.
Notes:
Per descomptat la podem farcir amb tots els ingredients que la nostra imaginació ens digui.

Hoy en la fiambrera: Masa de empanada!
Today at the lunch boxPatty dough!
Ces boîtes à lunch: Pâte à tarte!
------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

  1. gracies Marga , el tema es com aconseguir llevadura, es tota una odisea....

    ResponSuprimeix
  2. Ostres, és veritat, costa molt trobar llevat!! però fer-se les masses a casa és fantàstic!!

    Salut
    Bet

    ResponSuprimeix

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...