14 de març del 2012

Fideuà

El cert és que no em poso a fer fideuà els dies de cada dia per omplir el tupper. Encara que no és un plat complicat, si que necessita una mica de temps en la preparació dels diferents ingredients. Clar que si ja els tens fets --brou per una banda, sofregit per un altre, sípia cuita---.... llavors és un pim pam fer aquest plat tant mariner.



La base són els fideus i el brou de peix, i la resta és a gust del consumidor. Jo sóc de les que poso només sípia i gambetes, tot tallat més o menys petitet i sense closques!!!

Ingredients (les mides, com sempre, a ull):

  • fideus (un grapat i mig per persona de fideus de cabell d'àngel, clar que es pot fer amb els del gruix que més us agradi)
  • oli
  • 1,2 ml de brou de peix
  • 2 cullerades de sofregit de ceba i tomàquet
  • sal
  • sípia i gambes

Preparació:
  • En una paella, amb un raig d'oli afegim els fideus i rossegem uns minuts i reservem a part. 
  • Saltem la sípia tallada en trossos petits en la mateixa paella que em rossejat amb una mica d'oli.
  • Quan estigui una mica feta, incorporem un parell de cullerades de sofregit i removem.
  • Salem al gust.
  • Afegim un parell de cullerots de brou i deixem que vagi coent la sípia a foc baix, tot remenant (aproximadament uns 10 minuts si està molt petita). 
  • Incorporem els fideus rossejats i cobrim amb el brou de peix. 
  • Deixem coure uns 5 minuts (segons el tamany del fideu), però com que el foc no abasta tota la meva paella, jo vaig girant-la per a que vagi coent per tot arreu.
  • Per saber si estan cuits els fideus: provem uns pocs fideus del centre i de les vores (normalment els primers és fan abans que els segons) i si cal afegim una mica més de brou (o d'aigua) per les vores, i ho deixem coure un parell de minuts més. 
  • Si tenim forn, gratinem-los un parell de minuts i farem que els fideus es posin de punta. 
  • Abans de servir, deixem reposar. 
Consell:
  • Per escalfar-ho a la feina és millor fer-ho quasi cobert amb la tapa del tàper o a un paper de cuina, així no s'assecarà tant.
  • Podem acompanyar la fideuà amb allioli. 
  • Un brou econòmic de peix el podem fer a casa tot bullint amb aigua espines i caps de peix blanc, i caps de marisc.
Hoy en la fiambrera: Fideuà. Léelo!
Today in the lunchbox: Fideuà. Read it!
Ces boîtes à lunch: Fideuà Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

7 comentaris:

  1. Justament ahir pensava: fa temps que no menjo fideuà! I me'n van agafar unes ganes increíbles... i mira, ara que la veig potser m'hi poso aquest cap de setmana. petons

    ResponElimina
  2. Ahir llegint la teva fideuà vaig decidir que avui faria arrós. O sigui, ja se que no té una relació directa però com que tenim els mateixos tàpers doncs em va venir a la ment el meu farcidet d'arrós amb txistorra i pebrot. Després poso el post :P

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho veig que els tàpers són els mateixos.... mira que tanquen bé aquests!!!! La teva xistorra amb arròs té molt bona pinta.

      Elimina
  3. Mira que es facil de fer i semblava més complicada :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Difícil no és. Però s'ha de vigilar amb el brou que hi poses (quantitat) per a que no et quedin els fideus "pastosos".

      Elimina
  4. Gràcies a tu Marga Pradas se'm podran aixecar els fideus, que l'altre dia no em va sortir bé.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...