14 d’agost del 2014

Primavera. La cuina de cada dia

Escrit per l'estudiós de la cultura culinària catalana Pere Sans, Primavera. La cuina de cada dia (Ed. Comanegra) és un llibre que recull part de les receptes que l'autor va preparar per sopar durant un any (també en va fer blog: El nostre pa de cada dia).


Concretament les que corresponen a la primavera, perquè el repte a més de suposar una constància diària en la recopilació, també significava la utilització dels productes propis de cada temporada. En total, el llibre ofereix unes 150 receptes, que no 150 sopars, perquè hi ha salses, aperitius (xips de carxofa fregida o Dry Martini), entrepans (biquini seriós), truites i ous (de calçots i botifarra negra), sopes (crema de pèsols), verdures (trinxat), arròs (de sípia i carxofes), peix (cuetes de rap en salsa), carn (hamburguesa al vi) i també propostes de reciclatge (panada de carn d'olla).

Són receptes "clàssiques adaptades i modificades en funció del que hi ha a la nevera en el moment de cuinar i de la inspiració del moment". De les paraules inicial de l'autor destacaria "...els que ens dediquem a escriure llibres de cuina no sempre mengem plats exquisits. Ben al contrari, els nostres àpats casolans són força vegades molt simples..." i crec que és una màxima que els que mengem de tàper hem de fer nostra.

Idees per omplir els nostres tàpers, o per cuinar cada dia, que a més comencen amb una amena explicació del producte, de la cocció o del moment en què l'autor l'elaborà, de manera que el nostre món gastronòmic creixerà a poc a poc. Explicades pas a pas, en les receptes no cerqueu les quantitats precises, no hi són, i per realitzar-les cal que posem sobre el marbre de la cuina el nostre propi coneixement, una bona manera per perdre la por a cuinar.

Hoy en la fiambrera: Primavera. La cocina de cada díaLéelo!
Today at the lunch boxSpring. The everyday cooking. Read it!
Ces boîtes à lunch: Printemps. La cuisine de tous les joursLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...