10 d’octubre del 2014

Rotlle de torró i xocolata

Sou dels que només mengeu torrons per Nadal? Jo sí. Però d'ençà que a la fira Alimentària vaig descobrir l'enorme varietat de torrons de Casa Vicens, els meus prejudicis van girar 180 graus. 



Ja no veig els torrons com les postres típiques de l'època nadalenca sinó com unes postres perfectes per a compartir en qualsevol època de l'any amb els amics i la família, i fins i tot, portar a la feina per a donar-nos un caprici, sols o en companyia.

Certament, aquests torrons diria que mantenen de torró el nom, la forma, i l'origen, però les noves textures, els ingredients salats, els colors i les decoracions, recorden ben poc els tradicionals torrons d'ametlla (tous i durs). Però m'agrada que es busquin noves propostes per a un producte, fins ara, tant de temporada, i que es converteixi en un obsequi original i celebrat (menjar-te uns torrons a Palamós en ple mes de juliol té el seu què). I ara, més que mai, trobo molt encertada la frase d'una amiga francesa d'origen uruguaià que gaudeix dels torrons sempre que té oportunitat, independentment de l'època de l'any que és: "és un postre muy lindo para cualquier momento".

I per descobrir totes aquestes novetats torronaires que es produeixen a casa nostra, ara arriba una fira per excel·lència i imprescindible: la fira del torró i la xocolata d'Agramunt. Sempre, en el cap de setmana proper al 12 d'octubre se celebra aquesta fira, i enguany arriba ja a la seva XXVI edició. Així, entre tallers, tastos, presentacions i activitats per a nens podrem descobrir els torrons de sempre i les novetats més atrevides. Jo m'hi passaré, la càmera recollirà tot allò que cridi l'atenció als meus ulls i, de ben segur, m'hi firaré.

I per animar la festa, a més de totes les activitats que fan in situ, hi ha un blog on recull notícies i receptes que proposen diferents blogs als quals l'organització ha demanat de fer la seva proposta torronaire. I aquest any, L'hora del tàper ha estat un dels blogs convidats. He fet una proposta evolucionada d'una recepta de la tieta del poble: rotlle de torró i xocolata.




Aquí us deixo la recepta, que podeu fer també per portar a la feina i compartir amb els companys. 

Ingredients:
20 galetes tipus maria
125 g de crema de torró de Torrons Vicens
8 preses de xocolata per a desfer (Jolonch, en aquest cas)
100 ml d'aigua
50 ml de moscatell

Com preparar-ho:
Agafem una galeta i la banyem en moscatell per les dues cares. En una de les cares posem una capa lleugera de crema de torró. Agafem una segona galeta, fem el mateix procediment i posem la cara sense crema sobre la crema de l'altra galeta. I repetim així amb totes les galetes, excepte la darrera, que només banyem en moscatell. Ens ajudem a fer el rotlle de galeta amb torró dins d'un motlle tipus plumcake. Desfem la xocolata en un bol amb l'aigua dins del microones, removent de minut en minut, fins que tingui la textura apropiada per cobrir el rotlle. Quan estigui una mica menys calent, posem una cullerada al fons d'un plat o safata i amb molt de compte traspassem el rotlle sobre el plat. Cobrim el rotlle amb la resta de la xocolata, posem a la nevera i deixem refredar durant un parell d'hores com a mínim. Per a servir, tallem en sentit diagonal petits talls.

Hoy en la fiambrera: Rollo de turrón y chocolate Léelo!
Today at the lunch boxRoll nougat and chocolate Read it!
Ces boîtes à lunch: Rouleau nougat et chocolat Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...