15 de novembre del 2014

Filets de pollastre amb salsa de mandarina

Ja tenim les mandarines aquí, Ja ha començat la temporada (... una llarga temporada). Plenes de vitamines i de color, arriben per facilitar-nos, particularment a mi, la tria de les postres per emportar a la feina (ara tothom se'n emportarà un parell, i llestos!).

No sempre, però de vegades me les faig portar directament a casa des del productor. És fàcil trobar-ne molts productors que fan la venda directa a través de la web. No recordo com, però jo vaig triar "Naranjas de mi huerto", una empresa familiar que conrea els seus camps a La Plana (Castelló) de manera integrada i biològica (vaja, respectant els conreus i la seva pròpia natura, la terra i els seus cicles i temps). 

Inicialment em va atreure que a un preu similar al de la meva fruiteria em portava les mandarines, recent collides de l'arbre, a casa en menys de 48 hores, Com que per tenir aquest preu havia de comprar 20 o 30 quilos, vaig buscar (i trobar) la complicitat d'amics, familiars i companys de feina, i va ser possible. Tal va ser l'èxit d'aquestes mandarines (gustoses, sucoses, aromàtiques...), que a la feina hem fet com un petit grup de compra, que un any després encara continuem comprant les mandarines plegades (les porten a la feina i a repartir!). 

Com amb totes relacions client-venedor, encara que sigui virtual, més enllà del propi producte hi ha les relacions personals, i les persones que hi ha darrere de "Naranjas de mi huerto" responen quan els preguntes, et donen solucions, i fins i tot, et plantegen reptes, com aquesta recepta. Em demanaven un plat amb mandarines, i dit i fet, encara que estava de cap de setmana amb uns amics, entre tots vam improvisar amb el que teníem (mandarines de postre per suposat) i vam crear aquesta proposta. Un pollastre perfecte per fer un tàper, que acompanyat d'un arròs blanc jazmin és un plat prou complet.

Ingredients (x4 persones):
1 pit de pollastre tallat a filets prims
1 ceba mitjana
30 g de mantega
1 cullerada de cafè de romaní
1 cullerada de cafè d’orenga
2 mandarines
½ got de moscatell
oli
sucre
sal
pebre

Com preparar-ho:

Posem els filets de pollastre en un recipient a macerar uns 20 minuts amb les herbes aromàtiques, la sal, el pebre, el suc de les mandarines, dues cullerades de cafè de sucre i el moscatell. Passat aquest temps, daurem en una paella els filets amb una mica d’oli i la meitat de la mantega. Ho reservem. En la mateixa paella, posem la resta de la mantega i una mica més d’oli i coem la ceba tallada a juliana. A mitja cocció hi afegim una mica el suc de la maceració i un parell més de cullerades de sucre. Deixem que es caramel·litzi la ceba i quan ho estigui hi posem els filets, i la resta del suc de la maceració. Deixem coure tapat durant uns 15 minuts. Podem acompanyar amb un arròs blanc.


Hoy en la fiambrera: Filetes de pollo con salsa de mandarinas. Léelo!
Today at the lunch boxFillets of chicken with mandarin sauce. Read it!
Ces boîtes à lunch: Filets de poulet à la sauce mandarineLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...