Per mi, una d'aquestes salses bàsiques és el pesto (podeu veure com el faig aquí), però amb un handicap, si la volem fer amb herbes fresques, és una salsa d'estiu. Per això, per l'hivern, he trobat que la versió del pesto vermell és molt apropiada, i que per la seva dificultat nul·la passa a ser també una "salsa bàsica".
Ingredients (x4 tàpers):
- 320 g de pasta en sec
- 4 llenques de pernil cuit
- 6 tomàquets secs i hidratats
- 1 dent d'all
- 1 cullerada sopera de pinyons
- 1 cullerada supera d'alfàbrega dessecada (si és fresca unes 10 fulles)
- 50 ml oli d'oliva verge extra
- llimona
- sal
- sucre
Com preparar-ho:
- Hidratem els tomàquets secs en aigua calenta durant 1 hora.
- Per a fer el pesto vermell, triturem els tomàquets hidratats amb els pinyons, l'alfàbrega, un raig de llimona, la dent d'all pelada, una mica de sucre, la sal al gust i l'oli (si queda espès, podem afegir una mica més d'oli).
- En paral·lel, coem la pasta seguint les indicacions del fabricant.
- Escorrem, afegim el pernil tallat a tires i condimentem amb el pesto vermell.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada