S'acaben les escoles, arriba l'estiu, i a casa això significa el canvi, per no dir pèrdua, de rutines, i d'entre elles també la de preparar els tàpers.
Les tardes s'allarguen molt, ve de gust quedar amb els amics o sortir a passejar cap al tard, i per tant em queda poc temps, i poques ganes, per a dedicar-me a la cuina. Tot i això, no renuncio a preparar-me les carmanyoles per la feina, això si a base d'amanides, senzilles, variades, coloristes i fresques.
L'amanida de patates i cruixent de pernil no pot ser més fàcil de preparar, i el contrast entre la patata cuita i el cruixent és molt divertit.
Ingredients (x1 tàper):
- 2 patates cuites amb pell
- 2 llenques de pernil del país
- 1/4 de ceba tendra
- porradell
- 1/2 iogurt natural sense sucre
Com ho preparem:
- Pelem les patates i les tallem en rodanxes d'un dit,
- Tallem la ceba en rodanxes molt fines (amb la mandolina si tenim) i la posem sobre la patata,
- Posem el pernil sobre un paper de forn al microones i coem durant 2 minuts (o fins que quedi cruixent).
- Trenquem el cruixent i el posem sobre l'amanida.
- Condimentem amb el porradell trinxat i el iogurt remenat.
Consells:
- Podem bullir més patates amb pell de les que necessitem perquè es conserven perfectament dos i tres dies a la nevera sense pelar.
- El iogurt també pot ser del tipus grec.
- No afegiu sal, perquè el pernil cruixent ja li dóna un toc salat.
Hoy en la fiambrera: Ensalada de patatas y crujiente de jamón. Léelo!
Today in the lunchbox: Potato salad and crispy ham. Read it!
Ces boîtes à lunch: Salade de pommes de terre et le jambon croustillant. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada