28 de maig de 2011

Mandonguilles amb sípia

Hi ha un diumenge que no saps què fer per casa, i decideixes cuinar unes desenes de mandonguilles amb sípia (un dels mar i muntanya més fàcils de fer). És una gran idea, perquè aquest plat permet tans acompanyaments com gustos, i per tan ens pot solventar més d'un dinar a la feina. I si no, per mostra un botó.


Mandonguilles amb sípia i arròs blanc i arròs salvatge

Mandonguilles amb sípia i tomàquet amanit

Mandonguilles amb sípia i escalivada de pebrot vermell i albergínia
En la vostra opció estarà triar si voleu fer la "Setmana de la mandonguilla" o bé congelar-les i anar traient-les en setmanes diferents.

Ingredients:
  • 700 gr. de vedella picada
  • 1 ou
  • farina de galeta (ben bé seran 3 grapts, però la quantitat variarà segons si volem la massa que ens més o menys compacte)
  • 1 raig de llet
  • 1 dent d'all trinxada
  • cullerada de julivert trinxat
  • una mica de nou moscada ratllada
  • sal
  • pebre
  • sofregit de ceba i tomàquet
  • 400 gr. de sípia
  • 1 raig de vi blanc
  • 1 got d'aigua o de brou de verdures
Com preparar-ho:
  • Posem la vedella en un bol i afegim l'ou, la sal, el pebre, la farina de galeta i un raig de llet (amorosirà la farina de galeta). 
  • Barregem tot amb les mans fins que els ingredients quedin ben integrats. 
  • Si considerem que la massa és poc compacte, podem afegir una mica més de farina de galeta. 
  • Seguim barrejant. 
  • Formem les boles de mandonguilla, i fregim en una paella amb oli ben calent. 
  • Les reservem. 
  • En una cassola amb una mica d'oli, posem la ceba ratllada.
  • Quan estigui daurada afegim el tomàquet ratllat.
  • Deixem coure 8 minuts. 
  • Afegim el vi i deixem que s'evapori l'alcohol. 
  • Salpebrem i afegim la sípia tallada petita. 
  • Remenem i posem l'aigua o el brou per cobrir-ho. 
  • Tapem i deixem coure uns 15 minuts. 
  • Afegim les mandonguilles i coem uns 15 minuts més (si cal afegim una mica més de brou o d'aigua per a fer salseta).
  • Rectifiquem de sal.
Consells:
  • A més de la sípia, hi podem afegir verduretes de temporada o bolets frescos o secs, prèviament remullats.

Hoy en la fiambrera: Albóndigas con sepiaLéelo!
Today at the lunch boxMeatballs with cuttlefish. Read it!
Ces boîtes à lunch: Boulettes de viande à la seicheLisez-le!
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...