6 de març de 2013

Tortellini d'espinacs i formatge fresc amb carbonara

La salsa carbonara és d'aquelles salses bàsiques per condimentar qualsevol pasta, farcida o no. És fàcil de fer i, en conseqüència, ràpida, per la qual cosa sempre salva un improvisat tupper per l'endemà.



Hi ha dues versions: amb i sense crema de llet (de fet més de dues, amb i sense ceba, amb xampinyons, amb.....). Com una salsa italiana que és, l'original no porta crema de llet, però aquest ingredient un dia es va colar en la salsa i ara moltes cuines només reconeixen aquesta versió.

Jo faig sempre la segona, encara que adaptada perquè no utilitzo el guanciale (una espècie de pernil italià de la galta del porc) sinó el beicon, ni el formatge pecorino sinó el parmesà, ni el pebre negre.

Acompanyant els tortellini d'espinacs i formatge fresc d'avui, la carmanyola ha estat un plat únic complert, però que molt complert.

Ingredients per la carbonara:

  • 1 ou
  • oli
  • sal
  • formatge parmesà
  • 100 gr de beicon fumat

Com preparar el plat:

  • Bullim la pasta seguint les instruccions del fabricant (i tenint en compte els consells per a bullir pasta que us vaig donar). 
  • En paral·lel, en els darrers 5 minuts de cocció de la past, en una paella posem un raig generós d'oli i sofregim el beicon lleugerament. 
  • Apaguem el foc (tant de la pasta com de la paella). 
  • Escórrem la pasta, tot deixant una micona (però molt micona) de l'aigua de bullir. 
  • En la mateixa olla on hi ha la pasta, afegim l'oli amb el beicon, salem al gust, posem un ou en cru i formatge parmesà, també al gust. 
  • Remenem bé, i ja està (veureu que l'ou es cou per contacte amb la pasta i oli calent).

Consell:

  • Si volem al fer el beicon poden posar una dent d'all trinxada.

Hoy en la fiambrera: Tortellini de espinacas y queso con salsa carbonara Léelo!
Today at the lunch boxSpinach and cheese tortellini with carbonara sauce Read it!
Ces boîtes à lunch: Tortellini d'épinards et fromage avec sauce carbonara Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

4 comentaris:

  1. per a mi, un tupper sense crema de llet, si us plau!! Em rebenten els restaurants que et serveixen sopa de carbonara amb pasta... he he. Bons consells, Marga!

    ResponElimina
  2. Genial! Un tupper perfecte i ràpid!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...