12 d’octubre de 2013

Torrades de Santa Teresa

Primers freds, i primeres estances llargues a la cuina per a preparar esmorzars amb moltes calories... Vénen tant de gust!


Els de casa s'han aixecat amb ganes de torrades de Santa Teresa, i com que jo sóc previsora, ja tenia llesques de pa dur tallades, i a punt per a preparar aquest esmorzar per nosaltres, potres per a la majoria de la gent, especialment de la Quaresma i de Setmana Santa.

Són una preparació d'aprofitament del pa sec, molt fàcil, i tenen gran tradició a moltíssims llocs d'arreu del món.

Jo com sé que amb el fred és un plat que fem sovint, quan em queda pa de barra, ja el deixo tallat a llesques i deixo que s'acabi d'assecar guardat en una bossa del pa de roba. Així vaig deixant un petit rebost de pa per a torrades o per acompanyar les sopes de ceba que també ja vénen de gust de menjar.




Les torrades de Santa Teresa calentes estan boníssimes, però fredes també són ben bones, per tant, també ens les podem portar en el tàper a la feina per esmorzar o per fer un postre especial... això si, si us deixen alguna els de casa!!!!

A casa les solem menjar només cobertes de sucre i canyella en pols, però si encara hi voleu que siguin més contundents, podeu posar melmelades, codonyat o crema de xocolata.

Ingredients:

  • 13 llesques de pa sec
  • 1 ou
  • 400 ml de llet
  • oli d'oliva (o de girasol per a què sigui més suau)
  • sucre
  • canyella en pols

Com preparar-ho:

  • Posem la llet en un plat, i banyem les llesques de pa. 
  • Després les passem per l'ou, volta i volta, i les fregim en una paella amb oli ben calent.
  • Quan estan fregides les deixem que perdin l'oli sobre un paper de cuina absorbent.
  • Servim amb sucre i canyella en pols per sobre. 

Hoy en la fiambrera: Torrijas. Léelo!
Today at the lunch boxTorrijas or French Toast. Read it!
Ces boîtes à lunch: Pain perdu. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

4 comentaris:

  1. Després d'esmorzar, una bona caminada, no? Perquè són boníssimes, les torradetes de santa teresa, però també ben energètiques!! De bon matí, ideals!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Noia, estic bastant manta, i de caminar res de res... Però em vaig reprimir i només en vaig tastar dues. La majoria van ser menjades per la meva filla, que ella si que crema tot en un tres i no res.

      Elimina
  2. Ua, quina meravella de dolç. Jo també estic manta ... o sigui que millor no me les faig perque de dieta de dieta no són! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira, a aquestes alçades ja no em miro massa. Ja em posaré a córrer la setmana vinent :)

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...