Mandonguilles amb sípia i arròs blanc i arròs salvatge |
Mandonguilles amb sípia i tomàquet amanit |
Mandonguilles amb sípia i escalivada de pebrot vermell i albergínia |
Ingredients:
- 700 gr. de vedella picada
- 1 ou
- farina de galeta (ben bé seran 3 grapts, però la quantitat variarà segons si volem la massa que ens més o menys compacte)
- 1 raig de llet
- 1 dent d'all trinxada
- cullerada de julivert trinxat
- una mica de nou moscada ratllada
- sal
- pebre
- sofregit de ceba i tomàquet
- 400 gr. de sípia
- 1 raig de vi blanc
- 1 got d'aigua o de brou de verdures
Com preparar-ho:
- Posem la vedella en un bol i afegim l'ou, la sal, el pebre, la farina de galeta i un raig de llet (amorosirà la farina de galeta).
- Barregem tot amb les mans fins que els ingredients quedin ben integrats.
- Si considerem que la massa és poc compacte, podem afegir una mica més de farina de galeta.
- Seguim barrejant.
- Formem les boles de mandonguilla, i fregim en una paella amb oli ben calent.
- Les reservem.
- En una cassola amb una mica d'oli, posem la ceba ratllada.
- Quan estigui daurada afegim el tomàquet ratllat.
- Deixem coure 8 minuts.
- Afegim el vi i deixem que s'evapori l'alcohol.
- Salpebrem i afegim la sípia tallada petita.
- Remenem i posem l'aigua o el brou per cobrir-ho.
- Tapem i deixem coure uns 15 minuts.
- Afegim les mandonguilles i coem uns 15 minuts més (si cal afegim una mica més de brou o d'aigua per a fer salseta).
- Rectifiquem de sal.
Consells:
- A més de la sípia, hi podem afegir verduretes de temporada o bolets frescos o secs, prèviament remullats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada