Un ÀPAT EQUILIBRAT en quantitat i varietat ha de presentar de 4 a 6 grups d’aliments (verdures, farinacis, proteics, oli d’oliva, fruita i/o làctics) i també cal utilitzar diferents tècniques de cocció per variar durant la setmana.
Exemple de distribució de
l’àpat:
- 1r plat: farinacis i/o verdures
- 2n plat: aliment proteic (carn, peix, ous)
- Guarnició: verdures i/o farinaci
- Postres: fruita i/o làctic
- Pa, oli d’oliva i aigua
Però que passa que
si mengem en carmanyola...és més pràctic preparar plats únics!
Inclou la màxima
varietat de grups d’aliments a la teva carmanyola i adapta’ls a
l’època de l’any.
- A la primavera i l’estiu: Amanida d’arròs amb tonyina i ou dur
- A la tardor i l’hivern: Lasanya amb carabassó i carn picada
I si
hem de menjar durant més d’un dia de carmanyola és recomanable
variar de tipus d’aliments i seguir les freqüències
recomanades. És tan important la varietat de grups d’aliments com
la varietat de tipus d’aliments d’un mateix grup. Si ahir vam
menjar pasta podem posar-hi arròs o patata i si ja hem menjat
pollastre podem posar-hi lluç o vedella.
Dietista-Nutricionista i Educadora en Obesitat Infantil
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada