Es prepara amb poca feina, i el gust del bacallà suavitza el plat. És bo tenir sempre bacallà dessalat i congelat (el podem comprar salat i el dessalem amb aigua a casa durant 24 hores tot canviant l'aigua cada 8 hores i el guardem al congelador, o bé comprem congelat, esqueixat i dessalat de La Sirena) perquè ens permet, per exemple, fer aquestes llenties en un tres i no res, una esqueixada o un empredrat. Tres carmanyoles que ens faran ser l'enveja de la feina i que ens tindran poc temps a la cuina.
Ingredients (x 4 tàpers):
- 360 g de llenties en sec
- 1 manat d'alls tendres
- 1 ceba tendra
- 2 cullerades sofregit de tomàquet
- 200 g de bacallà dessalat
- 3 fulles de llorer
- 6 grans de pebre negre
- sal
- oli
- aigua
Com es prepara:
- Sofregim en la cassola de fang amb una mica d'oli el ceba tallada petita i els alls, també talladets.
- Quan estiguin daurats, afegim el sofregit de tomàquet.
- Donem unes voltes i posem el bacallà esmicolat.
- Seguim donant voltes i posem les llenties.
- Cobrim d'aigua (un parell de dits galdosos per sobre de les llenties).
- Condimentem amb la sal, els grans de pebre negre i el llorer.
- Deixem coure uns 35 minuts tapat a foc mig (a mitja cocció afegir aigua, un got ben bo).
Hoy en la fiambrera: Lentejas con bacalao. Léelo!
Today at the lunch box: Lentils with cod. Read it!
Ces boîtes à lunch: Lentilles au cabillaud. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------
Molt bones, marga. El toc d'alls tendres m'hi ha agradat molt, amb el bacallà i les llenties. Petons
ResponEliminaJa pot ser tard, però és igual... que no ens podíem perdre aquestes super llenties! Nosaltres també vam tastar-les ab bacallà i eren boníssimes, o sigui que el teu plat ha de ser de categoria!
ResponEliminaGràcies!
Sandra