26 de març del 2012

Llenties amb bacallà

Dimecres de Quaresma, i per dinar he fet unes llenties amb bacallà en cassola de fang (no és que segueixi els preceptes alimentaris de l'Església, però mira, avui em venia de gust fer aquest plat).



Es prepara amb poca feina, i el gust del bacallà suavitza el plat. És bo tenir sempre bacallà dessalat i congelat (el podem comprar salat i el dessalem amb aigua a casa durant 24 hores tot canviant l'aigua cada 8 hores i el guardem al congelador, o bé comprem congelat, esqueixat i dessalat de La Sirena) perquè ens permet, per exemple, fer aquestes llenties en un tres i no res, una esqueixada o un empredrat. Tres carmanyoles que ens faran ser l'enveja de la feina i que ens tindran poc temps a la cuina.

Ingredients (x 4 tàpers):

  • 360 g de llenties en sec
  • 1 manat d'alls tendres
  • 1 ceba tendra
  • 2 cullerades sofregit de tomàquet
  • 200 g de bacallà dessalat
  • 3 fulles de llorer
  • 6 grans de pebre negre
  • sal
  • oli
  • aigua

Com es prepara:

  • Sofregim en la cassola de fang amb una mica d'oli el ceba tallada petita i els alls, també talladets. 
  • Quan estiguin daurats, afegim el sofregit de tomàquet. 
  • Donem unes voltes i posem el bacallà esmicolat. 
  • Seguim donant voltes i posem les llenties. 
  • Cobrim d'aigua (un parell de dits galdosos per sobre de les llenties).
  • Condimentem amb la sal, els grans de pebre negre i el llorer. 
  • Deixem coure uns 35 minuts tapat a foc mig (a mitja cocció afegir aigua, un got ben bo).

Hoy en la fiambrera: Lentejas con bacalao. Léelo!
Today at the lunch boxLentils with cod. Read it!
Ces boîtes à lunch: Lentilles au cabillaudLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

  1. Molt bones, marga. El toc d'alls tendres m'hi ha agradat molt, amb el bacallà i les llenties. Petons

    ResponElimina
  2. Ja pot ser tard, però és igual... que no ens podíem perdre aquestes super llenties! Nosaltres també vam tastar-les ab bacallà i eren boníssimes, o sigui que el teu plat ha de ser de categoria!
    Gràcies!
    Sandra

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...