8 de juny del 2012

Pastís Sacher, segons l'Anna

Després d'uns quants mesos sense publicar cap recepta dolça dels dilluns (que els companys de feina seguim fent malgrat el pas del temps, però amb les mateixes ganes i il·lusió de sorprendre que el primer dia), fet pel qual ja he rebut algun que altre retret simpàtic, avui en va una.




Aquest pastís Sacher estava deliciosa, i com veieu amb algun toque personal de l'Anna, la respostera del dia, qui de seguida ens ha passat la recepta.


Ingredients pel pastís:
150 gr de xocolata negra
120 gr de farina
150 gr de sucre
100 gr de mantega
4 ous
1 culleradeta de llevat en pols
melmelada d'albercoc pel farciment


Ingredients per l'almívar:
100 gr de sucre
1 got de vi d'aigua
rom negre


Ingredients per la cobertura:
150 gr de xocolata fondant
150 ml de nata per muntar
75 gr de mantega


Preparació del pastís:
1. Desfer la xocolata i la mantega.
2. Batre els rovells i la meitat del sucre.
3. Afegir la xocolata i la mantega desfetes (no han d'estar calentes).
4. Remenar tot bé fins obtenir una massa lleugera i homogènia
5. Afegir la farina i el llevat, tot tamitzat.
6. Remenar bé.
7. Muntem les clares a punt de neu amb la resta del sucre.
8. Afegim les clares muntades a la barreja anterior i mesclem.
9. Engreixem un motllo amb mantega i farina i afegim la masa.
10. Posem el pastis al forn a 180ºC durant 25 minuts, i passat aquest temps baixem la cocció a 160ºC durant 25 minuts més.


Preparació de l'almívar:
1. Escalfem l'aigua i el sucre durant 5 minuts i afegim el rom.
2. Obrim el pastís per la meitat i el suquem amb l'almívar.
3. Afegim una capa de melmelada d'albercoc.
4. Tapem amb l'altre meitat el pastís.


Preparació de la cobertura:
1. Escalfem la nata fins que comenci a bullir, retirem del foc i afegim la xocolata tallada a trossets i la mantega.
2. Removem fins que es desfacin tots els ingredients.
3. Posem el pastís sobre una reixeta (amb un plat a sota) i anem cobrint-lo amb la cobertura de xocolata calenta.
4. Decorem al gust (en aquest cas maduixes)
5. Posem el pastís a la nevera per a que s'endureixi la xocolata (com a mínim 3 hores).



Hoy en la fiambrera: Tarta Sacher. Léelo!
Today at the lunch boxSacher Cake. Read it!
------------------------------------------------------------------------------------




2 comentaris:

  1. El pastís sacher és un vici, marga. No hi haurà manera de començar l'operació bikini, així!!! I farcit amb melmelada d'albercoc, autèntic suís!! Hi ha qui el farceix amb melmelada de maduixa, però ja no és el mateix... bon cap de setmana, guapa!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...