De coques de Sant Joan hi ha moltes, de fet, cadascú que la fa, té el seu propi secret. Aquesta és la que hem menjat a la feina.
Ingredients:
100 g sucre
la pell d’una taronja i d’una llimona
2 ous
65 g mantega
120 g llet
30 g de aigua d’azahar (o anís)
30 g llevat de forner
480 g farina
1 pessic de sal
1 ou per pintar la superfície
pinyons, fruites confitades, sucre o crema pastissera per decorar
Com fer-la (amb Thermomix, encara que ho podem fer sense la maquineta, amb batedora i picadora de sempre):
Polveritzar el sucre 30 segons a velocitat 5-10, afegir les pells (ben seques) i polveritzar 30 segons més a la mateixa velocitat.
Afegir els ous, la mantega, la llet, el llevat i l’aigua d’azahar i barrejar 4 segons
a velocitat 3. Programar 2 minuts, temperatura 37º a velocitat 2.
Afegir la farina, barrejar 4 segons a velocitat 6 i programar 2 minuts a
velocitat espiga.
Treure la massa del got i estirar-la sobre la safata del forn folrada amb paper
vegetal. Deixar pujar la massa uns 50 minuts fora del corrent d’aire.
Escalfar el forn a 180º.
Decorar amb les fruites i els pinyons o bé amb la crema. Pintar amb ou batut i
espolsar amb sucre granulat lleugerament humitejat amb una mica d’aigua.
Enfornar durant uns 15 o 20 minuts.
Hoy en la fiambrera: Bizcocho de San Juan Léelo!
Today at the lunch box: Saint Johan's Cake. Read it!
------------------------------------------------------------------------------------
Quina satisfacció dóna fer coques a casa, oi? Ara que ja tinc en ment comprar un robot perquè fer brioche a mà és un mica pessat!
ResponEliminaI tant, les màquines són una gran ajuda que ens ajuden a casa. Ja m'explicaràs com va la nova adquisició.
Elimina