Doncs ara ja el tinc: INTXAURSALSA amb mil fulls i gelat (ara enteneu per què no vaig aconseguir recordar el nom aquell dia, oi?).
El plat el va proposar en Joan, i com va prometre, m'ha passat ben aviat la recepta. Segons ens va explicar és un postre d'origen basc, i la gràcia rau sobretot en aquesta salsa de nous que cobreix la pasta de full i el gelat.
Malgrat el nom, us asseguro que llegint la recepta, sembla ben fàcil de fer.
Ingredients:
1 placa de pasta de full
gelat de vainilla
Ingredients per la salsa:
1 litre de llet
175 gr de sucre
200 gr de nous ratllades o picades
pell de llimona
1 branqueta de canyella.
Preparació:
Posar tots els ingredients de la salsa junts a coure en una olla durant 1 hora a foc suau. Treure la pell de la llimona i la canyella i deixar refredar.
Estirar la pasta de full. Fer les porcions al gust. Punxar i fornejar.
Muntar per capes la pasta de full amb gelat de vainilla i cobrir al gust, amb la salsa de nous que tenim preparada.
M'encanta la intxaursalsa! Començant per el nom!! :)
ResponEliminaTinc una amiga de Vitoria que sempre ens convida a intxaursalsa!
ResponEliminaLi comentaré aquesta versió amb pasta de full i gelat, que ha de ser molt bona!
us la recomano... i moooolt fàcil de fer. Normalment es posen capes de pasta de full amb capes de crema pastissera. El gelat es serveis al costat i es "rega" amb la salsa... pero aquesta versió més simple és prou agraïda. Joan.
ResponElimina