Per això, i malgrat encara estem paint els dinars d'aquestes festes, publico la recepta del postre de la Laura: un pastís de formatge amb algunes variacions al tradicional, com el caramel líquid i la melmelada de préssec.
Com que va al microones, utilitzeu un recipient de silicona o de vidre, que a sabeu que el metall no s'hi poy posar.
Ingredients:
4 ous
1 iogurt ensucrat
500 gr de formatge fresc
370 cc de llet condensada (un pot)
1 cullerada de farina de blat de moro (popularment, Maizena)
caramel líquid
melmelada de préssec
2 fulles de gelatina de cua de peix
Com ho fem:
Posar en un bol els ous, el iogurt, la maizena, el formatge fresc, incorporar 2 mides de iogurt plenes de llet condensada i triturar tot amb el minipimer fins que agafi una textura fina.
Untar
el fons del recipient amb sucre cremat.
Vessar
la barreja en el motlle i posar al microones tapant el recipient amb
film transparent al que haurem fet uns quants foradets perquè
respiri (tant fa que el plàstic acabi tocant la barreja), durant 9
minuts a màxima potència.
Deixar
refredar i ficar a la nevera. Un cop fred
(2 hores), desmotllar.
Per
la cobertura, triturarem 4 cullerades soperes de melmelada de préssec
a la que afegirem aigua fins que quedi una mica líquid. Posar la
barreja en una cassoleta al foc i afegir 2 fulles de cua de peix (que
haurem remullat prèviament en aigua fresca). Remenar fins que agafi
una textura cremosa i abocar-la sobre el pastís.
Ficar
el pastís a la nevera fins que l’haguem de servir.
Si que és curiosa la variació, jo els pastissos amb llet condensada els adoro perque em pirra la llet condensada. Deu ser un tema infantil no superat o algo... je
ResponEliminaPer un dolç dilluns, dimarts ...Molt fàcil de fer, encara que després toqui esperar a que es refredi.
ResponEliminaPetons.