I aquí van aparèixer diferents opinions: si, no, a la verdura si a la pasta no, a la pasta si a la resta no, a l'arròs si... vaja tantes possibilitats com gent estàvem a la taula.
Jo, per exemple, no en poso al bullir res, només a la pasta després d'escórrer-la, per a que no s'enganxi quan s'asseca. Per evitar que s'enganxi a l'olla mentre bull, remeno força al primer moment que hi poso la pasta.
Tot i així, vaig engegar l'enginy blocaire per "trobar la resposta definitiva". Al Facebook, la Meritxell va indicar que en posava un miqueta perquè ho havia vist fer a casa de tota la vida, mentre que la Sònia no en posava.
Vaja, que tornava a estar al cap del carrer, una si, una no, així em vaig decidir a preguntar a dos cuineres i una dietista-nutricionista:
Ada Parellada (cuinera): No en posa mai, però abans sí que ho feia, només a la pasta, eh!!!!
Àngels Puntas (cuinera): Jo et dono la meva opinió... però per gustos colors! A l'arròs o la verdura no li posaria oli per bullir.., Un cop cuinat si que és molt saludable acompanyar amb un bon raig d'oli d'oliva extra verge. Afegir oli a la cocció de la pasta és un truc amb l'objectiu que no s'enganxi a causa del midó que desprèn... però això només passa si la proporció d'aigua/pasta no és la correcta: 1 litre d'aigua x 100 gr de pasta + 10 gr de sal. L'ideal és bullir en quantitats no gaire grans i en una olla amb suficient aigua i espai. En aquest cas no necessita oli durant la cocció. Un cop la pasta està bullida i escorreguda li podem incorporar oli per tal que quedi "solta". A Itàlia... no li posen oli a l'aigua de cocció de la pasta.
Rosa Baró (dietista-nutricionista): No s'ha de posar oli a l'aigua. Si afegim oli afegim l'energia d'aquest greix i perdem part de la vitamina E. És més recomanable afegir l'oli d'oliva verge (extra) després de la cocció.
Bé, ara amb les respostes que tinc ja sé segur què faré: no posar oli al bullir.
Hoy en la fiambrera: ¿Se ha de poner aceite para hervir las verduras, la pasta o el arroz? Léelo!
Today at the lunch box: Shall I add oil to boil vegetables, pasta or rice? Read it!
Ces boîtes à lunch: Est l'ajout d'huile pour faire bouillir des légumes, des pâtes ou du riz? Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------
He pensat que aquest bloc és mereixedor del Premi Dardos.
ResponEliminaSi el vols passar a recollir, el pots trobar a
http://somriuresicolors.blogspot.com.es/2012/12/premi-dardos.html
;)
Felicitats!!!
A casa de petita també n'hi posàvem però amb els anys em va assaltar el mateix dubte... realment cal? I cada cop que he tingut la ocasió ho he preguntat a cuiners i tots, sense excepció, m'han dit que no. Que és llençar l'oli que tires a l'olla ja que, com tots sabem, l'oli sura a l'aigua mentre que la pasta (o arròs, ....) queda al fons de l'olla. Jo no en poso mai. I en comptes d'oli quan acabo de coure la pasta hi barrejo la salsa que ja tinc a punt esperant la pasta i d'aquesta manera no se m'enganxa! ;)
ResponEliminaHas plantejat una bona pregunta!! Petons Marga! ;)