Quin nom tant estrany per.....?????? Si, si, unes postres. Encara que més que postre jo diria que són llamins per prendre amb el cafè o amb un vinet dolç, que recorden a les rosquilles (clar que per la vista alguns van confondre amb peixet fregidet).
I també, com va demostrar la Marta, són un fantàstic tast per compartir amb els companys de feina i celebrar el que sigui (un aniversari, per exemple).
Com que en surten moltes i són menudes una safata és suficient per poder avisar que passin a felicitar-te com a mínim 30 persones. Clar que si es vol anar sobre segur (i tornar a casa el que sobri o tenir per més d'un dia i repetir la festa) és millor fer el doble de quantitat del que s'indica a la recepta.
La Marta és va guanyar a tothom amb les mixotes, i la pregunta sobre la recepta va ser constant... i jo he tingut la sort de poder tenir-la!!!!
No són un invent propi, perquè segons sembla li ha arribat d'algú, però si que li ha posat el seu toc personal en la forma.
Ingredients:
1 cullerada sopera de mantega
1 ou
pell d'una llimona
3 cullerades soperes rases de sucre de llustre (d'aquell fi, fi)
2 cullerades de postre rases de llevat
farina (la que admeti la massa fins que no s'enganxi)
Com fer-les:
Barrejar tots els ingredients: la mantega fosa, l'ou batut i la pell de la llimona ratllada, més el sucre i el llevat.
Afegir farina fins que la massa no s'engaxi.
Agafar un pessic de massa i amb les dues mans fer un cuquet o xurret. Fer-ne uns quants i deixar sobre el marbre.
Fregir els cuquets en oli molt calent, segons la capacitat de la fregidora o paella.
Escórrer, i posar sucre per sobre.
No coneixia aquestes pastes dolces, el nom és ben estrany.
ResponEliminaI tens raó que sembla peixet fregit, je je ej...
Han de ser boníssimes, per picar entre hores o amb el cafè.
doncs si, a primera vista semblen peixets fregits, però segur que són uns dolços ben bons.
ResponEliminaOStres, a mi també m'ha semblat peixet fregit... però m'agraden molt més les mixotes! Una recepta ben curiosa, m'agrada!
ResponEliminaPetons
Sandra