13 de gener del 2013

Mixotes

Quin nom tant estrany per.....?????? Si, si, unes postres. Encara que més que postre jo diria que són llamins per prendre amb el cafè o amb un vinet dolç, que recorden a les rosquilles (clar que per la vista alguns van confondre amb peixet fregidet). 




I també, com va demostrar la Marta, són un fantàstic tast per compartir amb els companys de feina i celebrar el que sigui (un aniversari, per exemple).

Com que en surten moltes i són menudes una safata és suficient per poder avisar que passin a felicitar-te com a mínim 30 persones. Clar que si es vol anar sobre segur (i tornar a casa el que sobri o tenir per més d'un dia i repetir la festa) és millor fer el doble de quantitat del que s'indica a la recepta. 

La Marta és va guanyar a tothom amb les mixotes, i la pregunta sobre la recepta va ser constant... i jo he tingut la sort de poder tenir-la!!!!

No són un invent propi, perquè segons sembla li ha arribat d'algú, però si que li ha posat el seu toc personal en la forma.

Ingredients:
1 cullerada sopera de mantega
1 ou
pell d'una llimona
3 cullerades soperes rases de sucre de llustre (d'aquell fi, fi)
2 cullerades de postre rases de llevat
farina (la que admeti la massa fins que no s'enganxi)

Com fer-les:
Barrejar tots els ingredients: la mantega fosa, l'ou batut i la pell de la llimona ratllada, més el sucre i el llevat. 

Afegir farina fins que la massa no s'engaxi.

Agafar un pessic de massa i amb les dues mans fer un cuquet o xurret. Fer-ne uns quants i deixar sobre el marbre.

Fregir els cuquets en oli molt calent, segons la capacitat de la fregidora o paella.

Escórrer, i posar sucre per sobre.

3 comentaris:

  1. No coneixia aquestes pastes dolces, el nom és ben estrany.
    I tens raó que sembla peixet fregit, je je ej...
    Han de ser boníssimes, per picar entre hores o amb el cafè.

    ResponElimina
  2. doncs si, a primera vista semblen peixets fregits, però segur que són uns dolços ben bons.

    ResponElimina
  3. OStres, a mi també m'ha semblat peixet fregit... però m'agraden molt més les mixotes! Una recepta ben curiosa, m'agrada!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...