13 de març del 2013

Amanida dolça

Aprofitant les primeres escalforetes del sol aquests darrers dies de l'hivern que ja tenen gust a primavera, he omplert el tupper a una amanida.


Senzilla, però amb una mica de tot, com ha de ser. L'anomeno dolça perquè hi predomina aquest gust, gràcies al codonyat (fet a casa) i el formatge cremós de nabius (que si us he de dir la veritat no sé on el vaig comprar, però en algú super pensant en fer algun aperitiu de Nadal, que mai va arribar a la taula, tot i que tampoc ningú el va trobar a faltar).

He utilitzat un enciam fulla de roure, de la fruiteria del costat de casa, que a més de tenir-ho a bon preu indica en els seus cartells d'on és la procedència, en aquest cas Km0, que imagino no serà més enllà del Prat, on tenen terres.

I per si us sembla curt el menú, li podeu afegir un parell de croquetes fetes a casa del bullit de l'olla, una poma i molt aigua.

Ingredients:
enciam fulla de roure
20 gr dauets de pernil salat
pastanaga
formatge cremós de nabius
codonyat
vinagreta de mel

Preparació:
Rentar l'amanida i tallar amb les mans (així evitem l'oxidació, vaig llegir en algun lloc). Posar la pastanaga, el formatge, el pernil i el codonyat. Amanir amb la vinagreta en el moment de menjar.

Per fer la vinagreta: 
Posar 3 parts d'oli extra verge, 1 part de vinagre balsàmic, un pessic de sal, 1 una cullerada de mel. Remenar bé abans d'amanir.
Jo en faig més i la conservo en un pot de vidre o en una ampolleta de plàstic a la nevera. No té caducitat.


Hoy en la fiambrera: Ensalada dulce Léelo!
Today at the lunch boxFresh Salad  Read it!
Ces boîtes à lunch: Salade fraîche  Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

3 comentaris:

  1. Ep, Marga! Molt bé, el codonyat a l'amanida m'encanta, i ara fa temps que no n'hi he posat, no sé perquè... gràcies per la recepta!

    ResponElimina
  2. Uau, codonyat fet a casa. A veure si ens poses la recepta també :)

    ResponElimina
  3. Tienes un regalo en mi blog, espero que te haga ilusón!
    1beso!
    www.somosloqcomemos.blogspot.com

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...