Aquesta salsa és una bona opció per a fer en quantitat i conservar-la (congelada o en conserva), i així tenir-la sempre a punt per a qualsevol "emergència" (com acompanyament d'una pasta blanca o com a farcit d'unes patates bullides).
Aquest cop, la salsa bolonyesa va acompanyar uns espaguetis o unes tallarines, i és un tupper típic, però no per això menys gustós ni atractiu.
Ingredients (x4 pots de vidre, tamany melmelada):
- 350 gr de carn de vedella picada (si puc, faig que me la piquin al moment)
- 1 ceba picada (també podem fer servir 4 cullerades grans de sofregit de ceba)
- 1 kg de tomàquet natural triturat (o 250 gr de sofregit de tomàquet)
- 1 pastanaga gran a rodanxes
- 1 dent d'all
- 1/2 gotet de vi blanc
- sal
- oli
- sucre
- Sofregim la ceba, l'all i la pastanaga amb una mica d'oli en una cassola fins que quedi enrosida.
- Afegim el vi i deixem evaporar (uns 5 minuts de cocció).
- Incorporem el tomàquet triturat, salem al gust i afegim una mica de sucre (per contrastar l'acidesa del tomàquet)
- Deixem coure tot junt aproximadament uns 20 minuts, fins que estiguin totes les verdures cuites.
- Triturem.
- En una paella, daurem la carn amb una mica d'oli.
- Afegim la carn a la salsa de verdures i deixem coure 10 minuts més.
Si utilitzem sofregits de ceba i tomàquet:
- Enrossim lleugerament la carn amb all trinxat en una paella.
- Afegim el sofregit de ceba, el sofregit de tomàquet i un raig de vi.
- Deixem evaporar l'alcohol, incorporem una mica d'aigua i deixem coure tot 8 minuts.
- Podem afegir altres verdures a la cocció, com pebrots, api, puerro, etc.
- Si volem fer rebost, posem en un pot de vidre ben net, i tapem en calent. Deixem que es refredi capgirat i conservem a la nevera o al congelador.
- Millor posar les herbes aromàtiques (orenga, romaní, herbes provençals, etc.) sobre la preparació amb que anem a utilitzar la salsa bolonyesa; així podrem variar més.
- Si l'utilitzem la salsa bolonyesa amb pasta, podem acabar el tupper amb formatge manxec sec ratllat.
Tu ho has dit, potser és típic però és molt gustós! Ara m'has fet venir ganes de fer pots i pots de conserva de bolognesa... que mai se sap qui pot venir a sopar! he he he. Petons!
ResponEliminaJo en vaig fer només dos pots, I entre el que vaig gastar I el que he regalat... ja no tinc
EliminaQuan en preparo per fer espaguetis, generalment en faig per un parell o tres de cops, posada en tapers i cap el congelador.
ResponEliminaPetons
Hem de pensar en el temps, oi?
EliminaSón genials les salses que permetes conservar-les en pot de conserva i disposar d'elles al llarg de la setmana! I a part d'acompanyar pasta pot acompanyar uns ous al plat, o un puré de patates, ... fantàstica! Bona idea! I el toc de vi blanc li ha de quedar genial! Molts petons!!
ResponEliminaAmb ous no havia pensat. Gràcies
Elimina