16 de juny del 2013

Verdures al vapor amb tonyina

Un clàssic, si senyor, això de les verdures amb tonyina, però molt saludables.



Per fer-les més apropiades per aquests dies de calor, he variat la cocció. Enlloc de bullir-les, com sempre, he preferit fer-les al vapor. Diuen que és més sa, però jo he triat aquesta cocció perquè com que les deixa més "cruixents" són ideals per menjar fredes.

Ingredients:
  • mongetes verdes, tipus perona (fresques)
  • patata
  • pastanaga
  • tonyina en oli d'oliva
Com preparar-ho:
  • Treurem les puntes a les mongetes i les tallarem en dos o tres trossos (segons la mida). 
  • Tallarem les pastanagues i les patates amb la mateixa mida aproximada que les mongetes (així la cocció serà més homogènia). 
  • Posarem en un estoig de vapor mig got d'aigua sota la reixeta i colocarem les verdures sobre la reixeta. 
  • Tancarem i courem al microones durant 3 minuts. 
  • Quan acabi la cocció, deixarem reposar sense obrir durant un parell de minuts.
  • Posarem en la carmanyola. 
Consells:
  • Millor si afegim la tonyina  en el moment de menjar.
  • Podem aprofitar l'oli de la tonyina o amanir amb una vinagreta.
  • Un ou dur també és un bon acompanyament.
  • Per suposat també podem bullir les verdures.
Hoy en la fiambrera: Verduras al vapor con atún. Léelo!
Today at the lunch boxSteamed vegetables with tuna. Read it!
Ces boîtes à lunch: Légumes cuits à la vapeur avec le thon.  Lisez-le!
-----------------------------------------------------------------------------------------------

3 comentaris:

  1. Molt fàcil, sa i bo, aquest tupper d'avui. Petons!

    ResponElimina
  2. Jo reconec que li poso maionesa... mea culpaaaaaaaa!!! :D

    ResponElimina
  3. Un tupper rapidíssim de preparar, molt sa i bo. Algun dia d'aquests caurà!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...