23 de setembre del 2013

II Dia CUINA

Segona edició  del "Dia CUINA" que organitza la revista Cuina a Manlleu, com a premi pels 25 blocaires finalistes del concurs de receptes que convoca, i segona participació de L'hora del tàper.


Foto de: Cuina.cat

Aquest "Dia CUINA", que coincideix amb la celebració de la Festa del Porc i la Cervesa a la localitat osonenca, és un dia intens pels blocaires, ple d'activitats "gastro": visita a productors, taller de cuina, dinar gormand, xerrades i, també, entrega del premi a les tres millors receptes dels 25.

Enguany, les receptes participants en el concurs havien d'utilitzar el pernil cuit (La Selva era l'empresa patrocinadora), jo vaig presentar uns rotllets de pernil cuit d'espinacs a la catalana i d'entre la cinquantena de bloguers que es van presentar vaig ser unes de les finalistes. Això ja va ser per se el gran premi per mi: Assistir de nou al "Dia CUINA"!

Aquest any vam començar el dia visitant la jove i petita fàbrica de cervesa PilsTer. Una iniciativa d'uns joves emprenedors manlleuencs que amb poca inversió i moltes ganes i energies han tirat endavant un projecte de producció de cervesa artesana destinada a la venda, ara per ara, als bars de la localitat i amb una qualitat i un preu capaços de fer-se forat en el mercat local i poder competir amb altres marques més comercials.



Després de la visita, esmorzar amb embotits de la comarca i, per descomptat, amb cervesa PilsTer.

La segona activitat, a càrrec del cuiner Pep Nogué, va ser un taller de cuina al mercat de Manlleu, on, entre reivindicacions gastronòmiques i lèxiques, vam veure preparar i tastar uns botifarrons, una coca de picadillo i un biquini amb mantega de tòfona i rossinyols. 



Hora de dinar, i cap al restaurant Sambucus, al mateix mercat municipal. Sambucus és la cooperativa que vam visitar el "Dia CUINA 2012", i que a la seva oferta, enguany incorpora el conreu i venda de plantes aromàtiques.


Foto parcialment de: Cuinat.cat
El menú, a càrrec de David Sanglas, va ser una Sopa de tomàquet groc amb flors d'herbes aromàtiques (idea que aprofitaré per les cremes que m'emporti als tàpers), un Tres textures de porc i cervesa i de postres, una Crema de iogurt d'ovella amb gelat de maria lluïsa i pa de pessic torrat.

Tot un senyor àpat, que es va allargar per la incontenible xerrera i mania fotogràfica dels blocaires reunits.

Foto de família (al final poso la llista de tots els blocs), i cap a la plaça Major, centre neuràlgic de la Festa del Porc i la Cervesa, per veure el documental de Pep Nogué i Jordi Vilarrassa "La matança del porc a la Garrotxa".

Per acabar, entrega de premis als tres guanyadors Àngels Puntas (Àngels cuina), Sussie Abel (Ara cuina) i Manel Bonafacia (Cuinar és generós).


Foto de: Àngels Puntas

Un dia perfecte, ple de retrobaments, noves coneixences blocaires, bones vibracions a dojo i recàrrega bloguera. Ah! i també vaig constatar que a més de ser "la mare de..." ara també sóc "la del tàper".

Blocs:

Acabat de fer

M'agrada cuinar
Tastarutes
Coure Coulants
De plat en plat
Els fruits saborosos
No tot són postres a la cuina
L'hora del tàper
Els fogons de la Isabel
Un tast d'Ucraïna
Cuinejar
Las recetas de Manu
Tapa't de tapes
La cuina violeta
No hi ha ous
Nuni cuinetes
La Núria a la cuina
Pebrots verds
Els fogons de la Bordeta
Tiritinyam
Food and cakes
Àngels cuina
Cuinar és generós
Ara cuina
Rhubarb and Samphire


Hoy en la fiambrera: II Dia CUINA. Léelo!
Today at the lunch box: II CUINA's Day . Read it!
Ces boîtes à lunch: II jour CUINA. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

11 comentaris:

  1. Un post molt complert! Caram Marga! has fet els deures ràpid i molt ben fets..ets una noieta molt aplicada que es mereix el premi de dissabte vinent...Sort!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies pel comentari, i pels teus desitjos pels Premis Blogs Catalunya 2013.

      Elimina
  2. Va ser un dia rodó, i amb molts retrobaments.
    Que bons que són els "tacos" de pernil dolç la crosta del pa de motlle, oi? Je je je... :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho reconec públicament: m'agraden el daus de pernil dolç i la crosta de pa de motlle!!! Espero no ser l'única persona del món :)

      Gemma va ser un dia rodó, rodó.

      Elimina
  3. Hola guapa!! Que bé que ens ho vam passar, oi? La del tàper i famosa!! Que fins i tot la sòcia del Sambucus se'n va adonar!! Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no diria famosa, però reconec que em va sobtar molt el reconeixement de la sòcia del Sambucus: "tu ets la del tàper?"
      Fins la propera.

      Elimina
  4. Ep que t'has oblidat de mi!!! Va ser un dia genial ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs molt malament per "la del tàper" :( Ja ho he modificat al post. I'm sorry. Realment va ser una bona trobada.

      Elimina
    2. Sort dissabte!!! (com es diria en el món gastrobloguer??)

      Elimina
  5. hola Marga, va ser un dia molt especial!! crec que ja també et quedarà el nom de la que li agraden els tacos de pernil! je, je!! una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser si Sussi, però de la manera que va parlar en Pep prefereixo ser "la del tàper"... de moment d'això no ha dit res :)

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...