5 d’octubre del 2013

Pad Thai, un tàper tailandès

De les vacances ens podem emportar moltes coses cap a casa. Històries, aventures, paisatges, coneixences, cultura, souvenirs i, perquè no, idees pels nostres tàpers.



I això és el que ha fet el meu company de feina Joan. Un apassionat dels viatges i de la cuina, o viceversa.

Del seu periple estival pel sud-est asiàtic ens han arribat, a l'hora de dinar, bones explicacions, però també la ració de tàper que previsorament es va guardar d'aquest plat tailandès convertit en dinar d'un diumenge qualsevol però molt ètnic (fins i tot amb les estovalles). 

Vaig poder tastar-ho. Molt aromàtic. El que encara no he esbrinat encara és com va aprendre la recepta... 

En tot cas, és perfecta per emportar-nos a la feina, i aquí me l'ha passat per a compartir amb aquells que vulguin fer un tàper exòtic qualsevol dia.

Ingredients (x 4 persones):

  • 3 dents d’all picades
  •  250 g de fideus d’arròs tailandès (de color blanquinós i tamany una mica més petit que el tagliatelle, o també rodons)
  • 1 pit gran de pollastre (també es pot fer amb porc o vedella)
  • 150g de gambes pelades o llagostins (o també es pot fer amb tofu)
  • 1 tassa de coriandre fresc
  • 1/3 de tassa de cacauets passats per la paella
  • 1 bitxo vermell picat (o al gust)
  • 3 cullerades de sucre de canya moré
  • oli per fregir de girasol (i si es de cacauet millor)
  • el suc de mitja llima, o llimona
  • 1 cullerada de pasta o salsa de tamarinde dissolta en una tassa d’aigua tèbia
  • 2 cullerades de pasta de peix dissolta en tassa d’aigua tèbia
  • 1 pastanaga ratllada
  • 2 grapats de brots de soja
  • 2 ous batuts
  • cibulet

Com ho preparem:

  • En un wok ben calent amb l’oli fregirem el pit de pollastre a daus petits, o el tofu, fins que es dori juntament amb la pastanaga ratllada. Després hi incorporarem l’all picat i el bitxo. 
  • Hi afegirem les gambes per a que es facin una mica, i a continuació les retirarem i reservarem a part.
  • Hi afegim al wok el sucre, la pasta de peix dissolta i la pasta de tamarinde i fregim bé fins que quedi una mica caramel·litzat. Hi afegim també el suc de mitja llima o llimona.
  • A continuació afegirem els noodles ben escorreguts (que ja hem tingut uns 10 minuts en remull amb aigua tèbia). Els saltem bé per què agafin tot el sabor i el color de la salsa (hi podem incorporar una mica d’aigua calenta, per què no s’apeguin. 
  • Seguidament, apartem els noodles a un costat del wok i afegim els ous batuts de mica en mica per sobre. Tornem a afegir el pollastre i les gambes i hi incorporem els brots de soja  i el cibulet  i ho fregim tot bé.  Afegint-t’hi també el coriandre fresc, tallat.  
  • Ja ho tenim a punt per a servir amb uns quants cacauets matxacats per sobre dels noodles, i també s’hi poden posar uns quants brots més de soja frescos per sobre.

Nota: Els potets de pasta de tamarinde i de pasta de peix es poden trobar a les botigues asiàtiques, i són l’element distintiu d’aquest plat.  Per tant, imprescindible.

Hoy en la fiambrera: Pad Thai, un táper tailandés. Léelo!
Today at the lunch boxPad Thai, Thai dish. Read it!
Ces boîtes à lunch: Pad Thai, plat thaïlandais. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

7 comentaris:

  1. I per posar-ho al tàper? ho deixes referedar tot junt? no es resequen els noodles?

    ResponElimina
  2. Dolors, la veritat és que els del tàper que vaig tastar no es van resecar. Lo de si els va guardar en calent o en fred, li pregunto a en Joan, l'artífex del tàper.

    ResponElimina
  3. un honor i un plaer tenir una recepta -que no és meva- en el Blog de la Marga. Gràcies.

    responent a la pregunta, la veritat és que vaig fer els noodles de blat, no d'arròs (caldrà comprovar com queden aquests darrers) i en escalfar-ho no va perdre gaire. L'única cosa és que el coriandre fresc picat sí que s'hauria de posar fresc al moment, per tenir aquella aroma fresca que desprenen. Bé, tot no pot ser, oi? jeje

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joan, el plaer és meu de poder compartir menjador amb tu I aprendre dels teus viatges.

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...