I encara que ara no és temporada, el cert és que ara al mes de febrer en podem trobar mongetes verdes fresques, a preus desorbitats, a les botigues (...encara recordo els estius de quan era petita i em passava tardes i tardes amb la meva tia netejant mongetes verdes de les planes per a fer conserva per l'hivern....). Fins i tot en alguns calendaris d'aquests de verdures de temporada les mongetes apareixen com a producte de tot l'any, però no ens enganyem: el preu delata que no és temps de mongetes!
Calendari que em sembla més raonable del que hauria de ser, encara que no sigui |
És per tant, una crema d'estiu. Però jo aquests dies de fred hivern n'he fet, perquè sempre pots utilitzar les de conserva o les congelades, o com jo, les que trobo fresques en paquetets de fruites i verdures una mica massa madurs, a preu super reduït (que al meu barri estan entre 0,60 cèntims i 1 euro), per a vendre'l abans que els hagin de tirar.
Potser no estaven immaculades les mongetes que vaig comprar, però nois, per a fer una crema, per exemple, són perfectes. I així, en tàpers ben hermètics, m'emporto un primer a la feina que vaig completar amb un segon que era una hamburguesa feta a casa (però que també podria ser un pollastre rostit, una truita o el que més vingui de gust o tinguem ja fet o per fer).
A més, com totes les cremes, només cal una mica de temps per a tallar totes les verdures, perquè després, es cou sol, i a més, són magnífiques receptes de reaprofitament de totes les verdures que restin perdudes a la nevera.
Com que en fareu molta de crema, podeu congelar la que no us mengeu, i per anar variant-la, canvieu el "toppings" amb què l'acompanyeu (crostons de pa, tallets de pernil, tallets de cecina, sèsam, etc.)
Ingredients:
400 g de mongetes verdes
1 carbassó
1 ceba
1 patata
1/8 de carbassa
3 pastanagues
4 formatgets
1 l o 1,5 l de brou de verdures o d'aigua
oli
sal
pebre
Com preparar-ho:
Traiem les puntes a les mongetes, i tallem totes les verdures netes. En una olla gran, posem un raig d'oli i sofregim la ceba fins que quedi daurada. Afegim la resta de verdures, el brou, els formatgets i salpebrem al gust. Deixem coure, amb l'olla tapada, uns 20-25 minuts a foc mig. Triturem i rectifiquem de sal i pebre i, si ha quedat molt espessa, podem afegir brou fins aconseguir la textura que més ens agradi.
Hoy en la fiambrera: Crema de verduras. Léelo!
Today at the lunch box: Vegetable Soup. Read it!
Ces boîtes à lunch: Soupe aux légumes. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------
Hola!!!
ResponEliminaDes de dissabte, he tingut moooolta feina, he repassat els vostres blogs de dalt a baix.
He vist moltes coses interessats, que, amb el teu permís aniré copiant... si em dones permís.
Petonets.
Més que copiar acabaràs reinterpretant, segur.
Elimina