És un vegetal que té poques calories i moltes propietats diürètiques (de fet a l'antiga Grècia ja se'n recomanava el seu consum amb aquesta finalitat). Segons sembla, els romans ja conreaven amb finalitats medicinals, i fins al segle XVII no va entrar a la cuina com un producte de luxe.
Si anem d'excursió, als marges de camins i muntanyes podem trobar esparregueres que ens oferiran uns espàrrecs ("de marge") prims, ideals per menjar-los en una truita. Els espàrrecs de cultiu, es recullen del terra quan tenen uns 15 cm d'alçada, i a diferència dels blancs són verds perquè creixen absorbent la llum del sol i creant molta clorofil·la.
Normalment preparo els espàrrecs com primer o acompanyament fets a la planxa amb una mica d'oli i sal, però quan algun manat (perquè només es venen per manats) ha quedat oblidat a la nevera acaba en una crema perfecta per emportar als nostres tàpers com a primer.
Ingredients (x4 tàpers):
- 2 manats d'espàrrecs
- 1 ceba gran
- 1 patata gran
- aigua (fins a cobrir les verdures)
- 150 cc de llet semidesnatada
- sal
- pebre
- oli
Com preparar-ho:
- Netegem els espàrrecs. Els tallem petits, però reservem les puntes més maques.
- En una olla, daurem la ceba amb una mica d'oli uns 5 minuts. Afegim els espàrrecs i la patata pelada trencada en bocins petits.
- Afegim sal i pebre a les verdures al nostre gust, i cobrim amb aigua.
- Deixem coure uns 25 minuts (comprovem que l'espàrrec estigui cuit) i triturem afegint la llet fins aconseguir la cremositat que ens agradi.
- En una paella saltem les puntes dels espàrrecs amb una mica de sal i oli, i decorem la crema.
Hoy en la fiambrera: Crema de espárragos verdes Léelo!
Today at the lunch box: Cream of green asparagus Read it!
Ces boîtes à lunch: Crème d'asperges vertes Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada