7 de setembre del 2014

Brita, per beure aigua de l'aixeta

Ara fa un mes que l'empresa Brita em va fer arribar una de les seves gerres, una Navelia fúcsia amb tapa plena de petons del mateix color.



Amb aquesta explosió colorista, a tots els de casa ens va entrar per la vista, i de seguida vam procedir a fer-la servir amb l'aigua de la nostra aixeta que mai hem fet servir per a beure. 

Bé, de petita sí que la bevíem encara, que igual que ara, tenia un gust poc agradable, i gens comparable a la procedent del Ter. Així que en una època (Cretaci???) que no estava a l'abast de tothom comprar l'aigua de beure ni tampoc anàvem a les fonts de muntanya a agafar-la (no teníem cotxe) ens havíem de conformar amb l'aigua potabilitzada del Llobregat. Amb els anys, i l'entrada de les aigües del Ter a tot l'àrea metropolitana de Barcelona, l'aigua de l'aixeta va millorar, però no el suficient, i a casa van començar a recórrer el país (ja teníem cotxe!) i a aprofitar a omplir garrafes amb aigua diversa, però sempre potable i millor que la de l'aixeta. I així hem continuat!

En aquest mes de prova, hem descobert que amb la gerra Brita l'aigua de l'aixeta la podem beure, que la millora en la mida que li treu el gust desagradable, tot i que no la converteix en una aigua mineral comprada ni com la provinent de les fonts de muntanya. Especialment hem estat tots d'acord a casa que al final de beure un got d'aigua semblava que no ens acabava de treure la sed. 

Però en tot cas, és una bona opció per a o haver d'estar pendent de comprar aigua per beure i estalviar-nos de carretejar garrafes amunt i avall (i evitar la generació de més quantitats de deixalles plàstiques), encara que com que a casa som quatre i estem a l'estiu (malgrat la capacitat de la gerra) hem hagut d'omplir la gerra i reomplir amb l'aigua filtrada ampolles per a poder tenir sempre aigua freda. 

Casualment, he parlat amb algunes amigues que si que en tenien ja una gerra Brita, i estaven contentes del seu ús, encara que algunes l'han deixat de fer servir pel cost dels recanvis. Bé, jo crec que la faré servir, si més no per fer el cafè (el gust del qual ha millorat lleugerament), cremes i sopes, i com a extra per si calculem malament el consum de l'aigua de font. Únic objectiu: trobar ofertes de recanvis.

Ah!, Com imagineu pel seu tamany no la portaré a la feina per acompanyar els meus tàpers, encara que sé que hi ha un model anomenat Fill&Go que si que serviria.




Hoy en la fiambrera: Brita, para beber agua del grifo. Léelo!
Today at the lunch boxBrita for drinking tap water. Read it!
Ces boîtes à lunch: Brita pour l'eau du robinet potable.  Lisez-le!
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...