2 de setembre del 2014

Amanida campera de patates, favetes i pop amb vinagreta vermella

Després del descans estiuenc i les jornades intensives ja torno a portar-me els tàpers a la feina. Durant les vacances, com sempre, no paro d'anar anotant possibles tàpers a fer al llarg de l'any (molts dels quals no acaben mai sent una realitat) tot prenent nota d'aquí i d'allà.



Per començar aquesta nova temporada (curs taperístic 2014-15 en podria dir) he fet una amanida senzilla i saludable (a veure si de pas ajudo a anar perdent els 3 kg de rigor que m'he engreixat aquestes vacances) on la patata i el pop són els protagonistes, juntament amb la vinagreta.

He fet servir patates bullides amb pell que ja tenia a la nevera. En vaig coure més de les que necessitava per a preparar una amanida alemanya fa uns tres o quatre dies (en aquest temps i a la nevera les patates es poden menjar sense cap problema), i les vaig guardar de manera que:

a) preparar la nova amanida ha estat molt ràpid, 
b) he estalviat perquè coure 2 o coure 4 patates no suposa ni més aigua ni més gas.

De verdures he fet servir les que hi havia per la nevera, principalment de temporada, i les favetes en conserva (és bo de tenir-ne al rebost, per afegir i completar un plat amb llegums). La vinagreta vermella a base de pebre vermell dolç és una proposta més per a variar els condiments que fem servir per les nostres amanides. Avui vermell, demà, negre, passat demà verd.... tot plegat farà que comencem la temporada amb una varietat que no permetrà que ens avorrim tan fàcilment dels nostres tàpers.

Ingredients:

  • 2 patates petites bullides amb pell
  • 1 pota petita de pop cuit
  • 1/2 ceba de figueres
  • 1/2 pebrot verd
  • 1/2 pebrot vermell
  • 2 cullerades de favetes fregides en oli d'oliva

Per la vinagreta vermella:

  • 3 parts d'oli
  • 1 part de vinagre de poma
  • 1 cullerada de cafè de pebre vermell en pols
  • un polsim de sal

Com ho prepararem:

  • Pelem les patates i tallem a daus. 
  • Tallem les verdures a daus petits i la pota de pop en rodanxes petites. 
  • Afegim les favetes. 
  • En el moment de menjar condimentem amb la vinagreta, que haurem barrejat ben barrejada.



Hoy en la fiambrera: Ensalada campera de patatas y pulpo con vinagreta roja. Léelo!
Today at the lunch boxPulpo and potatoes salad with red vinaigrette. Read it!
Ces boîtes à lunch: Pommes de terre veste et salade de poulpe à la vinaigrette rouge.  Lisez-le!
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...