28 de setembre del 2014

Espaguetis amb samfaina

Qui diu que la samfaina només ha de ser un acompanyament per carn i peix? Jo, ara no. 


D'ençà que vaig aprofitar un excedent que tenia feta per a acompanyar uns espaguetis, vaig trobar que la combinació resultava molt bona. A més ara, és un bon moment per a preparar-la. Els tomàquets, l'albergínia, els pebrots i el carbassó estan en la seva temporada, i és possible que algun veí us hagi donat algunes peces del seu hort i no sabeu què fer-ne. Doncs ja està, samfaina!

Recordeu que si en feu molta la podeu congelar o guardar en conserva, i us solucionarà més d'un tàper.

Ingredients:
1 albergínia
1 carbassó
1 ceba
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 tomàquet
1 dent d'all
aigua
oli
sal
pasta bullida

Com preparar-ho:
Tallem les verdures en daus més o menys petits, i reservem. En una paella amb un raig d'oli molt generós. Quan estigui calent, posem la ceba i els pebrots. Quan estigui daurada la ceba, li afegim l'all, l'albergínia i el tomàquet. Salem i deixem coure. Passats cinc minuts, afegim el carbassó, i anem coent a foc mig durant uns vint minuts. Quan el suc del tomàquet desapareix, li afegim un raig d'aigua i deixem que segueixi coent, tot remenant. Quan les verdures estiguin cuites, podem apagar el foc.
Coem la pasta segons les instruccions del fabricant, i quan estigui cuita, en calent, li afegim la samfaina.


Hoy en la fiambrera: Espagueti con pisto. Léelo!
Today at the lunch box: Spaghetti with ratatouille. Read it!
Ces boîtes à lunch: Spaghetti à la ratatouille. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...