21 d’abril del 2015

La melmelada a la cuina

Cossetània segueix omplint de nous i interessants títols la seva col·lecció El Cullerot. El darrer i que ja és el número 65 és el de "La melmelada a la cuina".


De llibres de com fer melmelades, i de què, n'hi ha uns quants al mercat, però un receptari per a utilitzar les melmelades més enllà de les torrades de l'esmorzar o en algunes postres, jo no en coneixia cap.

Els plats que ens proposen les dues autores, Bet Carbonell i Mireia Jordana, creadores i editores també del blog Els Fruits Saborosos i propietàries de l'empresa dedicada a la producció de melmelades, codonyats, etc. del mateix nom, són de tots tipus: esmorzar i berenars, entrants, amanides, carns, peix... 

Més de 100 receptes, moltes de les quals són unes bones idees per omplir de manera diferent i innovadora les nostres carmanyoles. Com us sona un “milfulls de pollastre amb melmelada de llimona?” I un “rotllet de gall d’indi amb cireres”? Doncs a mi tan bé com les “mandonguilles de rap amb melmelada de pebrot verd”.

En totes, la melmelada triada és la que li dóna el toc a la preparació i s'integra amb la resta d'ingredients. Amb un cop d’ull a l’índex, podrem saber què fer amb alguna melmelada que fa dies que corre per casa i no sabem com acabar-la (... o aquella estranya melmelada que algú ens va regalar per Nadal…), tot i que per algunes de les propostes haurem de visitar la mateixa recepta per saber quina és la melmelada utilitzada. Així, per exemple, amb “costelletes de xai al forn” descobrirem que existeix una melmelada d’all.

El llibre es completa amb unes inspiradores fotografies d'alguns dels plats, obra de la també bloguera Nani Nolla de La cuina violeta.

Un llibre que de ben segur endolcirà algunss dels nostres tàpers de cada dia.

Hoy en la fiambrera: La mermelada en la cocinaLéelo!
Today in the lunchboxThe jam in the kitchen. Read it!
Ces boîtes à lunch: La confiture dans la cuisineLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

  1. Esperem que gaudeixis molt del llibre! Seria divertit veure'n alguna versió!!!! Moltes gràcies!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...