Jo ho intento, i fins i tot escolto les idees que em proposen les meves filles, i després adapto. Bé, elles no són el "Libro Gordo" de les Receptes, només que s'han aficionat a veure al migdia a casa amb el seu pare programes de cuina, i al vespre tots tres em passen una mena d’informe de les receptes que més els han cridat l’atenció. D’una d’aquestes, em van parlar dels “lingüini de carabassó”. Jo no havia menjat abans aquest vegetal cru, però ho vaig provar i reconec que he descobert una vegetal més enllà de la clàssica crema de carabassó que faig (tot sigui dit de pas, la recepta més visitada del blog).
Aquests lingüini és una manera senzilla, ràpida i diferent de menjar verdures com si fos una amanida sense enciam i com acompanyament perfecte, especialment ara que venen les calors estivals. Només cal, condimentar-los amb un senzill oli i sal, un oli de menta o un pesto amb anous, pinyons o ametlles (en la recepta del pesto, només cal canviar la fruita seca que fem servir).
Ingredients:
- 1 carabassó
- pesto
Com ho preparem:
- Ratllem el carabassó amb la mandolina perquè quedin tires primes de carabassó, a manera de tallarines.
- En el moment de menjar els lingüini els condimentem amb el pesto.
Jo faig una altra versió d'aquests lingüini. Els passo uns minuts per la paella amb una mica d'oli i hi afegeixo gambetes o butifarra/ salsitxes talladetes a rodanxes i salsa soja.
ResponEliminaPerò m'apunto la recepta, no els he provat mai crus...