Per suposat que n'havia sentit a parlar, però em semblava una cosa massa elaborada, i em donava certa inseguretat el tema del peix cru. Tanmateix, quan ho vaig veure fer per Fran Boronat al taller que Royal (els dels fumats, eh!!!) va celebrar a l'Escola de Cuina Telva de Barcelona, vaig pensar: "Ep, això aniria genial al meu tàper de demà!".
I dit i fet, i ara faig força sovint tàrtars (de moment només de salmó tant cru com fumat i en una versió més simple que la proposada al taller on vam fer una barreja de salmons fumat i fresc, remolatxa cuita, ou dur i cogombrets). El tàrtar de salmó fumat és la millor opció per mi per emportar-me a la feina, així no pateixo pel transport d'un aliment cru: Però si tenim una bossa porta carmanyoles d'aquelles que es congela el líquid que les revesteixen internament i tenim una nevera a la feina, doncs cap problema per emportar-nos el peix cru, tenint en compte que prèviament aquest peix ha estat congelat més de 24 hores per matar l'anisakis i altres bacteris.
Al taller també vam preparar algunes altres propostes que bé podrien anar al nostre #tàper i fer-nos sentir com uns reis a l'hora de dinar, com la brandada de bacallà (aquí us dic com preparar-la), un llom de bacallà amb musselina de codonyat amb puré de carabassa i farcell d'espàrrecs o un cruixent de salmó farcit de gorgonzola i fines herbes.
Ingredients (x1 tàper):
- 100 g de salmó fumat
- 1 cogombre agridolç
- 1/4 de ceba tendra picada
- 4 branques de cibulet
- 1/2 llimona
- 2 cullerades d'oli d'oliva verge
Preparació:
- Piquem el salmó molt petit amb el ganivet, i posem en el tàper.
- Piquem la ceba i el cogombre, i afegim al salmó.
- Condimentem amb el suc de la llimona, l'oli i el cibulet, també, picat.
- Remenem.
- Deixem macerar en fred més de 30 minuts.
- Mengem acompanyat d'unes torrades.
Hoy en la fiambrera: Tártar de salmón ahumado. Léelo!
Today at the lunch box: Smoked salmon tartar. Read it!
Ces boîtes à lunch: Tartare de saumon fumé. Lisez-le!
Ces boîtes à lunch: Tartare de saumon fumé. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------
Hola,
ResponEliminaSona super bé el "cruixent de salmó farcit de gorgonzola i fines herbes"
Podries donar la recepta? Gràcies.