Ha quedat bo, gustós, per l'abundància de les verdures. No m'ha portat gaire feina preparar-lo, i encara menys perquè els bolets, bé la barreja de bolets (aprofitant una beneficiosa oferta al super poc abans de tancar el dissabte vaig carregar de valent en quantitat i varietat) ja la tenia cuinada (s'ha de fer fons de nevera!!!).
A casa ha estat un arròs de diumenge, i n'he guardat una carmanyola per menjar entre setmana.
Ingredients (x 4 tàpers):
- 250 g d'arròs bomba
- 1 1/4 l aprox. de brou de verdures
- 1 manat d'alls tendres
- 250 g de bolets variats cuinats
- 1 cullerada de pols de cep
- 150 g de gambes crues i pelades
- sal
- oli d'oliva verge extra
- porradell
Com preparar-ho:
- En una cassola de fang hi posem un raig generós d'oli, i coem durant 8 minuts els alls tendres i els bolets, tallats petits.
- Afegim l'arròs i deixem que agafi color.
- Cobrim amb 1 litre de brou i deixem coure durant 15-18 minuts, i anem afegint brou si se'ns queda sec i encara no està cuit (cal anar tastant).
- Salem al gust i afegim la pols de cep.
- Incorporem les gambes uns 3 minuts abans d'acabar la cocció.
- Deixem reposar 5 minuts.
- Decorem amb abundant porradell trinxat.
Consells:
- Els bolets els podeu tenir cuinats, només cal que els coeu amb oli i sal en una paella a foc mitjà-baix fins que s'hagin begut el líquid que deixen anar inicialment.
- També podeu tenir cuit els alls tendres, i els podeu aprofitar per truites, saltats, etc.
------------------------------------------------------------------------------------
M'agradat aquest arròs i aprofitant que el altre dia em van regalar un pot de pols de ceps de Natura Bolets, la cullerada que hi poses es de postre, de café o sopera?... Es que no n'he fet servir mai i em crida l'atenció...
ResponEliminaEnhorabona per aquest magnífic blog i endavant!!!
Gràcies!!!
Lourdes.
Gràcies Lourdes per les teves paraules.
EliminaRespecte a la pregunta, he posat una culleredeta de cafè, però això, també va a gust de cadascú. Si és la primera vegada que proves la pols de cep, millor comença per poc i ja aniràs trobant la teva mida pròpia.
Salut i tàpers!