De fet, bullides amb pell es poden guardar a la nevera quatre o cinc dies, això si, ben seques i ficades dins d'una carmanyola.
Normalment les faig farcides amb una bolonyesa o amb cansalada fumada, però aquest cop vaig encara complicar-me menys la vida i senzillament van ser la base dels llagostins i els alls tendres (m'encanten els alls tendres i ara, a més, es troben a molt bon preu al mercat). El toc final, li va donar l'oli de llagostins, una bona manera de reaprofitar tot d'aquest crustaci.
Ingredients:
- 2 patates bullides amb pell
- 4 llagostins crus
- 4 alls tendres
- oli d'oliva verge extra
- sal
- Tallem els alls tendres en rodanxes de 0,5 cm.
- Posem un raig d'oli en una paella i saltem els alls durant 5 minuts.
- Traiem les closques i els caps dels llagostins i els reservem.
- Afegim a la paella els llagostins, els salem una mica i saltem fins que agafin color, uns 3 minuts més.
- Tallem les patates amb pell en dues meitats i repartim per sobre els alls i un llagostí a cada meitat.
- En la mateixa paella, afegim un raig generós d'oli i daurem els caps i les closques.
- Posem les closques i l'oli dins un colador xinès i premem ben fort per extreure el màxim de suc.
- Condimentem amb aquest oli de llagostins les patates.
- Per bullir les patates, primer rentar-les molt bé i posar-les a bullir amb aigua que les cobreixi i una cullerada de sal. Deixar bullir uns 20-25 minuts segons la mida de la patata (per assegurar-nos si està cuita, punxar). Escórrer i deixar refredar.
- Millor quedem-nos curts en la cocció dels llagostins, perquè si no en escalfar-ho al microones es faran en excés.
Today in the lunchbox: Potatoes, green garlic, prawns and with prawn's oil. Read it!
Ces boîtes à lunch: Pommes de terre, crevettes à l'ail vert et l'huile de les crevettes. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada