I com que havia de donar sortida al bròquil congelat que feia alguns mesos que vivia en el meu congelador, vaig pensar que per aquesta època de freds, encara que no siguin polars, utilitzar-ho com ingredient principal d'una crema calenteta per l'hora de dinar seria magnífic.
I pensat i fet: crema de bròquil.
La veritat és que el resultat va ser bo, molt suau i, com a totes les cremes, el cruixent de pernil li va donar un contrapunt saladet (però recordem que sempre l'hem d'afegir en el moment de menjar-nos la crema!).
Ingredients:
- 2 cebes petites
- 1 pastanaga
- 500 g de bròquil congelat
- 200 ml de nata per muntar
- 1 dent d'all
- oli
- aigua (o brou de verdures)
- sal
- pebre negre
Com ho preparem:
- Pelem la ceba i la dent d'all, i netegem la pastanaga.
- Ho tallem tot en rodanxes.
- En una olla, posem un raig generós d'oli.
- Quan estigui calent, afegim la ceba, l'all i la pastanaga, i deixem daurar a foc mitjà durant 8 minuts.
- Afegim el bròquil sense descongelar.
- Salpebrem al gust.
- Quasi cobrim les verdures amb aigua.
- Deixem coure uns 15 minuts.
- Triturem i afegim la nata i coem tot junt uns 5 minuts més, sense deixar de remenar.
Hoy en la fiambrera: Crema de brócoli. Léelo!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada