Sembla que el seu nom prové de les paraules angleses zucchini (carabassó) i noodles (fideus), i encara que l'origen està associat a la cucurbitàcia (el carabassó), també es poden fer de pastanaga, remolatxa i d'altres vegetals.
Per a fer els zoodles només cal un espiralitzador, un estri de cuina que pot ser del més senzill i econòmic (tipus màquina de treure punta als llapis, en gran, que és el que jo tinc a casa i que no em va costar més de 10 euros), a sofisticats artefactes, fins i tot elèctrics. És clar, que si ens volem estalviar tenir un nou instrument a la cuina, també podem fer els fideus vegetals amb la mandolina, el pelapatates o, fins i tot, els més destres, amb ganivet.
La veritat és que d'ençà que els he descobert, els zoodles m'agraden molt, perquè són molt versàtils per a preparar plats, i jo diria, que com la pasta, molt adequats per emportar-nos en els tàpers de la feina. Els podem fer cuits, al vapor, saltejats i, fins i tot, crus.
I aquesta darrera textura, és la que proposo en el tàper d'avui. Menjar-se uns zoodles de carabassó cru és una divertida i bona manera de variar de les tradicionals amanides verdes, i com les amanides, ràpid de preparar.
Ingredients:
- 1 carabassó
- 50 g de formatge feta
- 4 tomàquets secs hidratats en oli d'oliva verge
- oli d'oliva verge
- barreja d'espècies (pebre negre, orenga, fonoll, pebre vermell i all)
- Netegem el carabassó amb aigua.
- Tallem les puntes.
- Fem els zoodles o espaguetis amb l'espiralitzador.
- Tallem els tomàquets secs en trossets.
- Afegim als zoodles, i també hi posem el formatge feta.
- Condimentem amb la barreja d'espècies.
- En el moment de menjar, hi afegim un rajolí d'oli.
- No llencem el que ens queda de carabassó, i el guardem en una carmanyola per a fer cremes, samfaina, truites o el que ens vingui al cap.
Today at the lunch box: Zoodles or zucchini spaghetti. Read it!
Ces boîtes à lunch: Zoodles ou courge spaghetti. Lisez-le!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada