Fer salsa extra quan cuino, no em costa gens ni mica, però després és una taula de salvament, us ho asseguro.
Amb patates bullides, la salsa funciona perfectament, i si porten una mica de gratinat, són un dinar molt atractiu que hem fet en un plis plas. Si a més, l'acompanyem amb una amanideta, ja serà un àpat complet.
Ingredients:
- 1 patata gran bullida amb pell
- 2 cullerades grans de salsa bolonyesa
- Formatge ratllat
- herbes provençals
- Per fer la salsa, tallem la ceba a daus i la sofregim en una paella amb un raig d'oli.
- Quan tingui color hi afegim la pastanaga tallada a rodanxes primes.
- Deixem coure 5 minuts més.
- Afegim el tomàquet ratllat, salem al gust i posem un polsim de sucre.
- Deixem coure durant 5 minuts més.
- Hi afegim el vi i deixem evaporar l'alcohol.
- Posem un raig d'aigua.
- Quan estiguin cuites les verdures, ho posem en el minipimer i triturem.
- En la cassola, amb una mica més d'oli, daurem la carn.
- Quan tingui color hi afegim la salsa i deixem coure 7-8 minuts més.
- En paral·lel, bullim la patata neta amb pell.
- Quan està cuita, deixem refredar i pelem.
- Obrim per la meitat i buidem una mica.
- Afegim la salsa bolonyesa i cobrim amb el formatge i les herbes.
- Gratinem o escalfem al microones.
Quan bullim les patates, en bullim unes quantes més, perquè amb pell a la nevera es conserven perfectament durant 3 o 4 dies, de maneres que podrem preparar algun altre tàper.
Hoy en la fiambrera: Patatas rellenas de salsa boloñesa. Léelo!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada