16 d’octubre del 2017

Crema de llenties vermelles i pastanaga

Les llenties vermelles les vaig descobrir no fa molt de temps, i com que no tenen pell, són ideals per a fer-les servir en cremes.


La veritat és que es couen amb poc temps --de fet, si et despistes, de seguida es desfan-- i no cal tenir-les en remull tota la nit.

Aquí es comencen a veure més enllà de botigues especialitzades i de dietètiques, però a França, per exemple, les trobes en tots els supermercats, de diverses marques i format, i a bon preu. Per això, la darrera vegada que hi vaig ser, vaig firar-me...

Ara que ve la tardor, encara que les temperatures del termòmetre diguin el contrari, comença la temporada de cremes --a més, com que estic mandrosa a la cuina, són ideals per a tenir el tàper preparat amb poc esforç--, i si pot ser, de colors ataronjats utilitzant productes de temporada (pastanagues, carabasses...) per donar color a la pèrdua de llum solar.

A aquesta crema, li he afegit dos tocs: el gust lleuger del gingebre i el curri, i la textura cruixent de les avellanes com a guarniment.

Ingredients:

  • 1 ceba petita
  • 2 pastanagues grosses
  • 150 g de llenties vermelles
  • 300 ml d'aigua (o brou de verdures)
  • sal
  • oli d'oliva verge extra
  • 1/2 culleradeta de cafè amb curri
  • 1/2 culleradeta de cafè amb gingebre en pols
  • un grapadet d'avellanes torrades

Com ho preparem:

  • En una cassola amb oli calent, afegim la ceba, tallada a mitges llunes, i les pastanagues netes, tallades en rodanxes.
  • Quan agafin una mica de color les verdures, afegim les llenties vermelles i l'aigua.
  • Condimentem amb una mica de sal i pebre al gust, i el curri i el gingebre.
  • Deixem coure, tapat, a foc mitjà, durant 20 minuts.
  • Triturem i rectifiquem d'aigua o brou, segons la textura de la crema que ens agradi més.
  • Decorem amb unes avellanes trencades i un raig d'oli d'oliva extra verge.

Consells:

  • En temps de calçots, substituïm la ceba per dos o tres calçots pelats (crus o cuits, per a reaprofitar).
  • La pastanaga, també la podem canviar per carabassa.
  • Pot ser un tàper únic.

Hoy en la fiambrera: Crema de lentejas rojas y zanahoriaLéelo!
Today at the lunch boxCream soup of red lentils and carrot. Read it!
Ces boîtes à lunch: Crème de lentilles rouges et de carottes. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...