20 de juliol del 2010

Dinar de germanor.... de LUXE

Ja fa prop d'un any i mig que funciona aquest bloc, i recull, més o menys, les receptes que quasi cada dilluns, un o altre ha anat portant per a fer les delícies de tots.

Ha estat bé, oi?, i al setembre hi tornarem... però per a fer cloenda d'aquest curs el dilluns vam fer un dinar de germanor... DE LUXE. Cadascú una cosa, i al final la taula va quedar molt bé guarnida, variada i el tiberi va ser això, UN TIBERI COM DÉU MANA (només va faltar la presència d'alguns companys).

Amanides, tomàquets de collita pròpia, vinet, aperitius, formatges, truita de patates (si no ho dic, algú em renyarà, oi Mariona?), quirche i rodó de carn (amb receptes més avall), sindria i pastes de vi (també tindreu la recepta al final)... . Tot excel·lent, i sobretot divertit. I això és el que compta que ens ho vam passar bé, i vam trobar que era molt encertat de fer una cosa així, tant lúdica en els temps que corren.... Esperem que hi haurà una propera (a més tota aquesta xirinol·la ens ha fet enganyar nous adeptes al grup, encara que sigui esporàdicament, al menys això han promès...).

Aquí teniu unes fotos del festival gastronòmic, i després les receptes.




Quiche d’albergínies:



Ingredients:
Pasta brisa
2 albergínies
1 ceba gran
4 ous
1 brik de nata líquida
Formatge ratllat
Sal, oli i nou moscada

Preparació:

Tallem la ceba i les albergínies, les posem dins una paella amb oli i salem. Tapem perquè deixin anar l’aigua i es coguin bé, quan estiguin tot ben fet, destapem i deixem que s’evapori el líquid i es dori una mica tot. Mentrestant, estenem la pasta brisa al motllo (que pugi una mica pels costats però sense sortir perquè es cremaria) i piquem amb la forquilla la massa. La fiquem al forn precalentat a 180º uns 5 minutets (aquest pas és opcional).

En un bol gran batem els ous amb la nata líquida, hi afegim les albergínies i la ceba, la nou moscada i remenem, rectifiquem de sal. Tot això ho tirem a dins la massa, posem per sobre formatge ratllat i decorem al nostre gust (per exemple unes rodanxes de tomàquet o d’albergínia)

Ho posem al forn durant una mitja hora, dependrà de cada forn i del gruix de la quiche. Per comprovar si està cuita per dins punxem amb un ganivet.

També es pot afegir carn picada, pernil o bacó al farcit.


Tall rodó de carn picada:

Ingredients:
½ kg de carn picada de vedella
½ kg de carn picada de porc
1 sobre de crema de xampinyons (el contingut)
1 llauna de foie-gras
Opcional: ou dur, botifarra negre, pebrot vermell, xampinyons, olives o el que es vulgui


Procediment:

Barrejar tots els ingredients i fer un rotlle posant-hi al mig qualsevol dels ingredients opcionals, i embolicar-lo amb paper d’alumini. No cal posar-hi sal. Temps:Forn 45 minuts aproximadament. És bo fred o calent, sol o acompanyat de qualsevol salseta o amb pa amb tomàquet.





Pastes de vi:

Ingredients:

4 tasses d'oli
2 tasses de vi moscatell
8 sobrets de gaseosa
1 cullarada de llevat en pols
aprox. 1 kg de farina
sucre
Elaboració:

Barrejar l'oli i el moscatell, la gasosa i el llevat amb una mica de farina. Incorporar la farina poc a poc fins que agafi consistència, i llavors posar-ho sobre el marbre i treballar-ho amb les mans afegint més farina, fins que ja no s'enganxi a les mans i es pugui anar fent boles, estirant-les i tallant-les amb els tallapastes que volguem.

Posar sobre paper de forn i en una placa les pastes arrebossades amb sucre i posar al forn preescalfat a 180ºC uns 20 min (aquestes quantitats dona per a unes tres fornades).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...