També és cert que, després de tants dies de menjar bé amb la família per Nadal, el cos em demana verd, molt de verd. Cosa però que no significa que amanides o verdures hagin de ser insípides fins a l'avorriment.
Per això comparteixo una salseta bàsica per a preparar en un tres i no res i donar alegria a les nostres carmanyoles: la vinagreta de mostassa i mel. Jo la faig servir per condimentar tant amanides com verdures fredes o calentes, vegeu l'amanida freda de mongetes verdes i patata.
Ingredients:
- 1 cullerada de mostassa de Dijon
- 1 cullerada de mel
- 1 cullerada de vinagre de poma
- 4 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- un polsim de sal
- un polsim de pebre
- Posem els ingredients en un pot petit per emportar.
- Sacsegem molt bé la vinagreta per a què emulsioni en el moment de condimentar.
- Amanim les verdures just quan les anem a menjar.
- Les mides de la vinagreta són orientatives. Es pot afegir més o menys d'un ingredient, al gust de cadascú.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada