17 d’octubre de 2011

Pastís de castanyes i codonyat

Tot i que tot apuntava que aquest dilluns no tindríem un "postre dolç", finalment no ha estat així. La Laura ha portat un pastís basat en dos ingredients de tardor: les castanyes i els codonys.



Ella ha dit que era un "invent" i que nosaltres érem els "conillets d'Índies", però al primer mos, ja hem vist tots que l'havia encertat de ple. Si aparentment ens podia semblar "dens", en mossegar-lo ha quedat clar que no. El que més destacaria, és la seva textura com de massapà per dins. Proveu-lo!



Ingredients:

1 Iogurt natural
Oli d’oliva suau
Sucres blanc i morè
Farina
1 sobre de llevat royal
Ratlladura de llimona
Mantega
1 ou
½ kg. Castanyes
1 terrina de codonyat (400gr.)
2 cullerades de rom negre


Elaboració:

En un recipient posar el iogurt i afegir una mida del iogurt d’oli, 1/2 mida de sucre morè, 1 mida de sucre blanc,  tres mides de farina , el llevat, l’ou, la ratlladura de llimona, el codonyat (aixafat prèviament amb una forquilla), el rom  i remenar perquè quedi ben barrejat.

En una cassola, bullir les castanyes 10 minuts. Una vegada retirades, deixar-les refredar, pelar-les i tallar-les a trossos. Reservarem alguns per caramel·litzar i decorar el pastís. La resta els triturarem a la picadora i els incorporarem a la massa anterior. Triturar la massa que resulti amb el minipimer fins que quedi uniforme.

Mentrestant, escalfar el forn i el grill a 180º.

Posar la barreja en el motlle, prèviament untat amb mantega.

Posar al forn durant ½ hora. Retirar i desmotllar un cop fred.

Per caramel·litzar els trossets que hem reservat, en una cassola posar un dau de mantega. Un cop desfet incorporem els trossos de castanya fins que estiguin una mica torrats. Afegir sucre i una mica d’aigua. Tot el procés sense deixar de remenar. Quan caramel·litzi, retirar del foc.  

Per decorar el pastís l’espolvoregem amb sucre glacé i posem els trossets caramel·litzats.



Hoy de postre un pastel de otoño con castañas y membrillo. Léelo!
Today a dessert cake with chestnuts and quince fall. Read it!


---------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

  1. Ostres, Marga, quin pastís més bo!!! I sembla fàcil de preparar, oi? Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Marina, crec que si,i és deliciosa. Anima't.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...